8 februarie – Ziua Internaţională de Rugăciune pentru Victimele Traficului de Persoane

Comisia Pro Demnitatea Femeii, din cadrul Conferinţei Române a Superioarelor Majore (CRSM), în colaborare cu Acţiunea Catolică din România şi Asociaţia Solwodi, vă invită la rugăciune cu ocazia Zilei Internaţionale de Rugăciune pentru Victimele Traficului de Persoane celebrată in fiecare an în 8 februarie, în sărbătoarea sfântei Bakhita, patroana victimelor traficului de persoane.

Sfântul Părinte a denunţat în mai multe rânduri acesta “crimă împotriva umanităţii”, iar în anul 2013 a hotărât ca în întreaga Biserică Catolică să ne rugăm pentru victime, supravieţuitori şi exploatatori. “Lumea noastră trebuie să fie eliberată de aceste rele teribile şi crime împotriva umanităţii. Orice mână şi orice inimă trebuie să se unească pentru a garanta această libertate tuturor celor care sunt închişi şi suferă.” a spus Papa Francisc.

Traficul de persoane este a doua cea mai profitabilă afacere ilegală după traficul de droguri, devansând traficul de arme. România este țara europeană cu cel mai mare număr de victime ale traficului de persoane cifrele din 2014 indicând 757 de victime identificate,reprezentând un procent de doar 1% din ceea ce înseamnă persoanele din România traficare.

În Anul Milostivirii, să ne rugăm împreună pentru victimele traficului de persoane şi să facem cunoscut în mediile în care ne aflăm problema uriaşă a traficului de persoane în şi din ţara noastră.

Rugăciune:

“Dumnezeule bun, când auzim de copiii şi adulţii înşelaţi şi duşi în locuri necunoscute pentru a fi exploataţi sexual, obligaţi să muncească sau să îşi doneze organele, inimile noastre sunt pline de tristeţe şi sufletul nostru se revoltă pentru că demnitatea şi drepturile lor sunt distruse prin ameninţări, minciuni şi violenţă. Ne înălţăm glasul împotriva acestei practici inumane, a acestei forme de sclavie şi ne rugăm împreună cu sfânta Bakhita ca ea să înceteze. Dă-ne înţelepciunea şi curajul de a-i găsi şi ajuta pe cei ale căror trupuri, inimi şi suflete au fost atât de grav rănite, pentru ca împreună să împlinim dorinţa ta de a fi fraţi şi surori. Fă ca exploatatorii să rămână cu mâinile goale şi ajută-ne să proclamăm tuturor libertatea, care este darul tău făcut tuturor. Amin!”

Resurse:

Resurse despre traficul de persoane

Afis

Pliant

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *