Acțiunea Catolică din România: 15 ani de apostolat laic la nivel național

Dragi prieteni din Acțiunea Catolică,
Dragi prieteni ai Acțiunii Catolice,

Aniversăm azi 15 ani de la constituirea Acțiunii Catolice din România: 15 ani de apostolat laic la nivel național, laici din asociații de rit latin și bizantin împreună

Este o aniversare pe care o trăim în spirit de recunoștință pentru toți cei care ne-au precedat, care cu pasiune și generozitate au spus Da slujirii în Acțiunea Catolică și pentru tot ceea ce am construit în acești 15 ani împreună la nivel național. Recunoștință pentru toate momentele de rugăciune comună, cursurile de formare, campusurile naționale unitare, schimburile de experiență intergeneraționale și internaționale, care ne-au atins viața și drumul de credință.

Este o aniversare pe care o trăim într-o perioadă în care suntem limitați fizic să ne întâlnim, dar în care suntem invitați să (re)descoperim relațiile, în primul rând cea cu noi înșine, cu Dumnezeu, cu familia, cu prietenii și cu toți cei dragi din Acțiunea Catolică și să dăm valoare acestui timp pentru a ne (re)echilibra viața.

Este o aniversare pe care o trăim cu privirea spre viitor, la un nou început, la o Acțiune Catolică în inima Bisericii locale care să formeze discipoli misionari și să fie puternic înrădăcinată în diferitele realități parohiale, așa cum își dorește Papa Francisc. O privire îndreptată spre o Acțiune Catolică ce se angajează tot mai mult în impregnarea realităților cotidiene cu spiritul lui Cristos, în care toți membrii să fie activi în viața comunităților locale, dedicați cu pasiune binelui comun, demnității persoanei, solidarității și dreptății sociale, carității, precum și dialogului între generații, contribuind astfel la dezvoltarea societății românești.

Inspirați fiind de îndemnul Sfântului Ioan Paul al II-lea  „darul cel mai mare pe care îl puteți face Bisericii și lumii este sfințenia”, să facem din această perioadă un timp de har, de redescoperire a prezenței lui Dumnezeu în viața noastră, de creștere în umanitate, cu inima și mintea deschise spre toți și pentru toți.

Sărbătoarea Învierii Domnului, pe care în acest an o vom celebra în simplitatea caselor noastre dar cu bucuria trăirii din plin a Luminii, să ne umple inima de speranţă şi de încredere că Isus cel veșnic viu face să triumfe viața, lumina și pacea!

 

Pr. Felix Roca                                                                       Codruța Fernea

Asistent spiritual general                                                  Președinte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *