Acţiunea Catolică în Chişinău

Duminică 29 noiembrie 2009 un grup de 18 tineri din Parohia „Providenţa Divină” din Chişinău au depus adeziunea la Acţiunea Catolică. Acest act înseamnă înfiinţarea Acţiunii Catolice în Dieceza de Chişinău.

În cadrul sfintei Liturghii PS Anton Coşa, episcop de Chişinău, a apreciat iniţiativa tinerilor exprimându-şi dorinţa ca asociaţia din care s-au decis să facă parte să contribuie la apostolatul laicilor din dieceză.

Decretul de înfiinţare a fost însoţit şi de un decret de numire a pr. Mihai Bălan ca asistent spiritual al Acţiunii Catolice „Maica Bunului Sfat” din Chişinău.

La eveniment a fost prezent pr. Felix Roca, asistent spiritual general al Federaţiei Acţiunea Catolică din România şi asistent spiritual al Acţiunii Catolice „Sf. Iosif” din Dieceza de Iaşi.

După unele contacte în anii precedenţi cu Forumul Internaţional la Acţiunii Catolice s-au realizat mai multe schimburi de experienţă între grupul de tineri din Chişinău şi tinerii din Acţiunea Catolică „Sf. Iosif” din Dieceza de Iaşi. Dorinţa tinerilor din Chişinău a fost aceea de a cunoaşte mai bine Acţiunea Catolică. În urma acestor schimburi s-a ajuns la hotărârea de a înfiinţa această asociaţie de laici în propria dieceză.

Mai multe detalii se pot găsi pe http://www.catolicmold.md/stiri-md/1130/

Acţiunea Catolică din România doreşte Acţiunii Catolice „Maica Bunului Sfat” din Chişinău să crească atât în numărul membrilor cât, mai ales, în trăirea şi mărturisirea credinţei.


166_1130_img2

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.