Cu responsabilitate, la VOT

Prin această campanie de informare, Acțiunea Catolică din România încurajează PARTICIPAREA LA VOT, în cadrul alegerilor prezidențiale, a tuturor persoanelor care au acest drept și responsabilitate, în același timp.

Pentru că Președintele României ne reprezintă pe toți, și inclusiv pentru tine.
Alegerile vor avea loc în 8-10 noiembrie(turul I) și 22-24 noiembrie 2019 (turul II)

Suntem responsabili pentru prezent și viitor! De data aceasta, nu este de ajuns să sperăm că viitorul va fi mai bun: de data aceasta, toți trebuie să ne asumăm responsabilitatea. De aceea, de data aceasta nu îți cerem doar să votezi, ci îți cerem și să îi convingi pe ceilalți să voteze. Pentru că, atunci când toată lumea participă la vot, vocea fiecăruia contează.

Acțiunea Catolică din România încurajează participarea la vot a tuturor membrilor săi. Adresându-se Acțiunii Catolice, Papa Francisc sublinia: „simțiți puternic înlăuntrul vostru, responsabilitatea de a arunca sămânța bună a Evangheliei în viața lumii, prin slujirea carității, angajarea politică – intrați în politică, dar vă rog în marea politică, în Politica având majusculă!”

Neparticiparea la vot nu doar că nu ne oferă posibilitatea de a fi reprezentaţi şi auziţi, dar totodată se împotriveşte voinţei lui Dumnezeu de a lua parte la viaţa publică. (cf. CBC nr. 1915).

Este așadar de datoria şi responsabilitatea noastră ca, în calitate de creştini, să participăm la vot şi să dăm votul candidaţilor care îşi propun să reprezinte cât mai fidel modelul de viaţă şi de morală propus de Biserică şi acceptat de către noi.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE:

  • Ce votăm la alegerile prezidențiale? Votăm președintele României cu un mandat de 5 ani. Este declarat ales candidatul care a întrunit, în primul tur de scrutin, majoritatea de voturi ale alegătorilor înscriși în listele electorale permanente. Dacă nu se obține numărul necesar de voturi, se organizează un al doilea tur la care participă doar primii doi clasați. Candidatul care primește mai multe voturi câștigă mandatul. 
  • Care este rolul președintelui?

  • Eu cu cine votez? Lista candidaților poate fi consultată aici: www.prezidențiale2019.bec.ro/candidati
  • Cum pot afla secția la care votez și adresa acesteia? Accesează www.registrulelectoral.ro, introdu datele tale personale și vei afla secția la care ai fost arondat și adresa acesteia!
  • Când pot merge la vot? În 8-10 noiembrie(turul I) și 22-24 noiembrie 2019 (turul II) Votarea începe duminică la ora 7. 00 și se încheie la ora 21. 00. Alegătorii care la ora 21.00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot pot să îşi exercite dreptul de vot până cel mult la ora 23.59.

LINK-URI UTILE:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *