Episcopul Mansueto Bianchi noul Asistent eclezial al Forumului Internațional al Acțiunii Catolice

MONS. MANSUETO BIANCHI Ph. : Cristian GennariAsistentul eclezial general al Acţiunii Catolice Italiene, Mons. Mansueto Bianchi, este noul Asistent eclezial al Forumului Internațional al Acțiunii Catolice (FIAC). Numirea vine din partea Consiliului Pontifical pentru Laici; acesta a fost ales dintre cei trei episcopi candidaţi, la încheierea mandatului monseniorului Domenico Sigalini, episcop de Palestrina.

Acţiunea Catolică  Italiană și cele 50 de Acţiuni Catolice  din întreaga lume reunite in Forumul Internațional al Acțiunii Catolice, îi adresează Monseniorului Mansueto Bianchi, cele mai sincere și cordiale urări: vom lucra împreună în Bisericile noastre locale și în Biserica Universală, însuflețiți de Învățătura Papei Francisc care, în 3 mai 2014, anul acesta, ne-a cerut să ne asumăm „paradigma misionară” ca perspectivă de fond a drumului nostru pentru „reînnoirea alegerii misionare, deschisă către orizontul pe care Spirutul Sfânt îl arată Bisericii și expresie a unei noi tinereți a apostolatului laic”.

Mulțumiri călduroase îi adresăm monseniorului Domenico Sigalini, care a fost o călăuză sigură și de preț în acești ani în 3maggio2014care ne-a însoțit, din punct de vedere spirtual, în FIAC.

Numirea monseniorului Mansueto Bianchi devine o ocazie pentru Acțiunea Catolică din lumea întreagă de a mulțumi tuturor Asistenților alături de care laicii din Acţiunea Catolică, la diferitele nivele, împărtășesc strădania zilnică, fiind semn al acelei colborări cu ierarhia care, după cum se știe, este nota caracteristică a AC conciliare, integrată în Biserica-comuniune misionară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *