Întâlnirea echipei sectorului tineri

În perioada 1- 4 decembrie 2011 consilierii sectorului tineri al Acţiunii Catolice din România, împreună cu Crina Horvat, vicepreşedinta sectorului şi asistentul spiritual Pr. Iuliu Muntean, s-au întâlnit la Casa Memoriala „Ioan Ploscaru” din Lugoj pentru a evalua activităţile sectorului tineri din acest an şi a le planifica pe cele viitoare.

Întâlnirea a debutat joi, cu Sfânta Liturghie celebrata de Pr. Iuliu Muntean după care a urmat  un moment spiritual despre motivaţia tinerilor în Acţiunea Catolică susţinut de Pr. Iuliu, continuând cu activităţi de team-building şi coeziune a echipei.

Vineri, 1 decembrie, după Sfânta Liturghie de dimineaţă, programul a continuat cu o sesiune de lucru intensă pe agenda întâlnirii iar seara am avut bucuria de a vizita frumosul oraş Lugoj, cunoscând astfel istoria acestuia şi admirând frumoasele locuri pe care le cunoşteam doar din fotografii.

Sâmbătă, am început ziua cu Sfânta Liturghie după care am continuat munca pe agenda întâlnirii. Apoi, am avut onoarea să fim invitaţii Preasfinţiei Sale Alexandru Mesian la masa de prânz, după care am vizitat sediul Episcopiei de Lugoj. Apoi a urmat o scurtă  vizită la Mănăstirea surorilor baziliene „Sf. Vasile cel Mare” din Lugoj, unde ne-am rugat împreună pentru noi vocaţii la viaţa consacrată. Seara am petrecut-o alături de tinerii din ASTRU Lugoj însoţiţi de Pr. Robert Trubiansky. Am avut bucuria să-i avem alături de noi şi pe preşedinta ASTRU eparhial Lugoj, Anca Jurcuţa şi pe asistentul spiritual al ASTRU eparhial Lugoj, Părintele Viorel Codrea. Împreună am aflat mai multe despre Acţiunea Catolică şi despre rolul tinerilor în biserică, oferindu-ne posibilitatea să schimbăm experienţe şi să cunoaştem grupurile parohiale.

Întâlnirea s-a încheiat duminică, cu participarea la Sfânta Liturghie celebrată la Catedrala Greco – Catolică din Lugoj cu hramul „Coborârea Spiritului Sfânt”, alături de comunitatea locală.

Îi mulţumim Preasfinţiei Sale Alexandru Mesian pentru ospitalitatea cu care ne-a primit şi pentru sprijinul acordat pentru buna desfăşurare a activităţii şi îl asigurăm de rugăciunile şi recunoştinţa noastră. Ne bucuram de deschiderea şi bucuria cu care am fost primiţi de tinerii lugojeni şi le dorim mult spor, curaj şi perseverenţă în misiunea de apostoli laici.

Adriana Ianuş

consilier naţional sector tineri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *