Noi sărbătorim sfinţii!

Cu ocazia sărbătorii Tuturor Sfinţilor, pe care o celebrăm la 1 noiembrie, tinerii din cadrul Forumului Internaţional al Acţiunii Catolice vă invită să comemoraţi într-o manieră inedită mărturisitorii de credinţă care au trasat istoria Acţiunii Catolice.

E un gest ce presupune un simplu click – explică Codruţa Fernea, responsabil al Coordonării Tinerilor din cadrul AC. “Îi îndemnăm pe toţi cei ce dispun de un profil într-o reţea de socializare să schimbe pentru o zi imaginea de profil cu imaginea unui sfânt pentru care au o devoţiune specială şi care le-a influenţat viaţa. Sărbătoarea Sfinţilor este un moment de reculegere, ocazia  de a ne reaminti numeroasele exemple de viaţă creştină reprezentate de bărbaţii şi femeile Acţiunii Catolice, din fiecare ţară, din toate categoriile de vârstă, care au ştiut să trăiască fiecare eveniment din viaţă cu credinţă, însufleţiţi de bucuria adusă de Vestea cea Bună. Pentru noi, cei din Acţiunea Catolică, ei sunt cartea noastră de identitate cea mai autentică! Vă invităm să-i cunoaşteţi, noi îi vom prezenta în cel mai tineresc mod… prin intermediul reţelelor de socializare.”

Anul 2016 e al doilea an în care tinerii din Acţiunea Catolică propun această iniţiativă. În acest an, în mod deosebit, pe măsură ce ne apropiem de încheierea Anului Milostivirii, invitaţia e aceea de a face cunoştinţă cu sfinţii şi fericiţii incluşi în expoziţia “Calea cea bună. Mărturisitori ai milostivirii Tatălui”, deschisă publicului în cadrul Centrului San Lorenzo din Roma (Strada Pfeiffer, 24), până la încheierea Jubileului.  Broşura expoziţiei e disponibilă şi online în italiană, engleză şi spaniolă.

Mini posterul disponibil cu ocazia sărbătorii tuturor sfinţilor cuprinde aceste 6 figuri:

Pentru a afla mai multe informaţii despre sfinţii şi fericiţii Acţiunii Catolice din întreaga lume şi – de ce nu – a descoperi noi “tovarăşi de drum” sunteţi invitaţi să vizitaţi site-ul: www.fondazionesantiac.org

5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *