Papa Francisc – Colectă specială pentru Biserica din Ucraina

Acţiunea Catolică din România invită toţi membri să răspundă pozitiv apelului Sfântului Părinte Papa Francisc, pentru a participa, a colabora şi a promova colecta sprecială pentru Ucraina care se va desfăşura duminică, 24 aprilie.

În această zi, care este ca inima Anului Sfânt al Milostivirii, gândul meu se îndreaptă spre toate populaţiile cărora le este sete mai mare de reconciliere şi de pace. Mă gândesc, îndeosebi, aici în Europa, la drama celui care îndură consecinţele violenţei din Ucraina: a celor care rămân în ţinuturi tulburate de ostilităţile care au provocat deja mai multe mii de morţi, şi a celor – peste un milion – care au fost constrânşi să le părăsească de situaţia gravă care durează. Sunt implicaţi mai ales bătrâni şi copii. În afară de a-i însoţi cu gândul meu constant şi cu rugăciunea mea, am simţit să decid să promovez un sprijin umanitar în favoarea lor. În acest scop, va avea loc o colectă specială în toate bisericile catolice din Europa duminică, 24 aprilie. Îi invit pe credincioşi să se unească la această iniţiativă cu o contribuţie generoasă. Acest gest de caritate, în afară de faptul de a alina suferinţele materiale, vrea să exprime apropierea şi solidaritatea mea personală şi a întregii Biserici. Doresc cu putere ca el să poată ajuta la promovarea fără alte amânări a păcii şi a respectării dreptului în acea ţară atât de încercată. (Regina Caeli -3 aprilie 2016)

Populaţia din Ucraina suferă de mult timp datorită consecinţelor unui conflict armat, uitat de atâţia. Aşa cum ştiţi, am invitat Biserica din Europa să susţină iniţiativa promovată de mine pentru a veni în întâmpinarea acestei urgenţe umanitare. Mulţumesc anticipat celor care vor contribui cu generozitate la această iniţiativă, care va avea loc duminica viitoare, 24 aprilie. (Audienţa generală de miercuri, 20 aprilie 2016)

PF Lucian Mureşan, arhiepiscop major al BRU – Despre Colecta pentru Ucraina

Ps Petru Gherghel, episcop al Diecezei de Iaşi – Despre Colecta pentru Ucraina

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.