Pelerini pe urmele martirilor

În cadrul acestui an dedicat de către Biserica Universală, Credinţei, Acţiunea Catolică din România a iniţiat câteva activităţi, una dintre ele fiind şi participarea, împreună cu întreaga Biserică Catolică din România, la cea de-a X-a ediţie a Pelerinajului național la mormintele martirilor din Cimitirul Săracilor din Sighetu-Marmaţiei, sâmbătă 11 mai 2013.

În acest an asociativ, în care Biserica noastră ne invită să aprofundăm credinţa, ne dorim ca participarea la acest pelerinaj să fie un moment de referinţă pentru fiecare membru al Acţiunii Catolice. Aşa cum menţionam şi în scrisoarea de deschidere a Noului An asociativ al ACRO, „invităm asociaţiile să facă din acest pelerinaj prilej de întâlnire cu Cristos prin martorii autentici ai credinţei, care şi-au petrecut ultimii ani ai vieţii lor în închisoarea din Sighet. Episcopi, preoţi, persoane consacrate şi laici ai Bisericii noastre Catolice au transformat poarta închisorii de la Sighet într-o „poartă a credinţei martorilor şi mărturisitorilor. Încurajaţi membrii asociaţiilor dumneavoastră să treacă prin această poartă, şi trăind experienţa acelor locuri,  să poată afirma asemeni Sfântului Paul „Ştiu în cine am crezut!” (2 Tim 1,12).

Dorim ca acest pelerinaj să fie un punct de întâlnire a cât mai multor membri din asociaţiile membre ale Federaţiei, şi împreună, pelerini pe urmele martirilor, să facem din acest pelerinaj primul pelerinaj naţional al ACRO, să fim o prezenţă şi o mărturie vie a existenţei noastre în Diecezele şi Eparhiile din România.

Pentru a marca faptul că aparţinem toţi unei mari familii, dar fiecare participăm la această familie cu specificul asociaţiei din care facem parte, vă încurajăm să purtaţi însemnele proprii ale asociaţiilor voastre, iar Acţiunea Catolică din România se va îngriji să realizeze însemne specifice ACRO, pe care le va pune la dispoziţia tuturor membrilor Acţiunii Catolice.

În speranţa că acest eveniment propus de Biserica Catolică din România şi recomandat de Acţiunea Catolică din România, va trezi membrilor din asociaţiile noastre dorinţa de se pune în mişcare, de a deveni pelerini pe urmele martirilor, indiferent de vârstă,

Ne încredinţăm rugăciunilor Sfintei Fecioare Maria, Patroana Acţiunii Catolice, Fericitului Vladimir Ghika şi  Episcopilor Catolici, morţi în faimă de martiri, ca păşind pe urmele martirilor să-l urmăm pe Cristos cel care este Calea, Adevărul și Viața după cum au făcut-o și înaintașii noştri în credință a căror jertfă se înalță zi de zi spre cer, întru miros de bună mireasmă spirituală.

Uniţi în rugăciune, vă aşteptăm cu drag la Sighet!

Oana Tuduce

preşedinte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *