Zilele Acţiunii Catolice 2011

Anul  asociativ la nivel naţional al Acţiunii Catolice din România se deschide cu evenimentul naţional Zilele Acţiunii Catolice, care începe anul acesta pe data de 16 octombrie şi durează până la 23 octombrie.

Zilele Acţiunii Catolice lansează tema şi moto-ul pentru întregul an asociativ 2011- 2012.

Motto-ul este „Voi însă sunteţi un neam ales, o preoţie împărătească, un popor sfânt, poporul lui Dumnezeu.”(1 Pt 2,9), iar tema: „Mărturisitori ai lui Cristos în lumea de azi, plini de speranţă!”. Călăuziţi fiind de aceste cuvinte păşim în noul an  asociativ cu dorinţa de a-l mărturisi pe Isus şi învăţătura sa, în toate mediile de viaţă în  care trăim, trăind cu bucurie condiţia noastră de mici „apostoli în lume trimişi”, dar mari în credinţă şi în suflet curat.

Anul acesta este primul an în care în cadrul Zilelor Acţiunii Catolice îl sărbătorim şi pe patronul spiritual al Acţiunii Catolice din România, Fericitul Papă Ioan Paul al II-lea.  Poate că nu întâmplător ziua comemorării sale liturgice s-a nimerit să fie în perioada în  care noi ţineam de obicei aceste zile, deoarece cine mai bine decât Fericitul Papă Ioan  Paul al II-lea a experimentat rolul de mărturisitor al lui Isus în toate condiţiile sale,  pornind de la simplu laic, apoi preot, mai târziu cardinal, toate acestea în condiţiile  unui dur regim comunist pentru ajunge apoi acel Papă al iertării şi al iubirii care se  dăruie pe sine celor iubiţi.

Folosiţi această oportunitate pentru a-l oferi pe Fericitul Papă Ioan Paul al II-lea drept  model tinerilor, adulţilor şi copiilor din asociaţiile şi comunităţile voastre.

Vă dorim succes în realizarea acestui eveniment la nivel local şi împreună ne rugăm ca Fericitul Papă Ioan Paul al II-lea să mijlocească pentru întreaga Acţiune Catolică acele haruri necesare pentru a trăi şi mărturisi cu intensitate credinţa creştină.

Oana Tuduce,

preşedinte ACRO

 

 

Afişul poate fi descărcat de aici. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *