Zilele Acţiunii Catolice

Federaţia Acţiunea Catolică din România (ACRO) a iniţiat în perioada 14 – 21 octombrie 2007 evenimentul naţional Zilele Acţiunii Catolice. Având un impact pozitiv la nivelul asociaţiilor membre şi simpatizante ale Federaţiei, dar nu numai, ACRO lansează şi în acest an initiaţiva organizării acestui eveniment în perioada 12-19 octombrie 2008.

Prin acest eveniment naţional se doreşte o promovare a Acţiunii Catolice la nivel local încurajându-se desfăşurarea de activităţi de promovare, cunoaştere şi formare specifice Acţiunii Catolice.

Zilele Acţiunii Catolice din acest an vor avea ca motto: „Fii prietenul prietenilor lui Cristos în marea familie a Acţiunii Catolice!” iar tema aleasă pentru acest an „Voi sunteţi prietenii mei”, este şi tema primului proiect formativ al ACRO. Chiar dacă tema şi motto-ul sunt propuse la nivel naţional, modul de realizare a acestui eveniment este propriu fiecărei Asociaţii formă de acţiune catolică, aceastea putând valorifica acest eveniment şi ca o modalitate proprie de promovare.

 

MESAJUL TEMEI ŞI MOTOULUI PENTRU ZILELE ACŢIUNII CATOLICE

Zilele Acţiunii Catolice se doreşti a fi un eveniment de împărtăşire a bucuriei de a fi ucenici ai lui Cristos în marea familie a Acţiunii Catolice. Cu multă dragoste şi sensibilitate Cristos îi numeşte prieteni pe apostolii săi: „Voi sunteţi prietenii mei” (In 15,14). În modul acesta le descoperă cât de mult îi iubeşte, dar şi cât de mult aşteaptă de la ei. De fapt Cristos nu doreşte admiratori, ci ucenici, nu se mulţumeşte să fie lăudat, ci doreşte să fie urmat.

Cel care îl urmează pe Cristos şi trăieşte aşa cum cere el este prietenul său. Ca prieten al lui Cristos descoperă în Biserică mulţi alţi prieteni care împărtăşesc acelaşi ideal de viaţă şi astfel cercul de prieteni se lărgeşte. Acţiunea Catolică este o mare familie de prieteni ai lui Cristos, în slujba Bisericii şi a societăţii, în orice moment şi în orice loc. Cine a descoperit această familie nu poate să nu împărtăşească acest dar şi să îndemne şi pe alţii: Fii prietenul prietenilor lui Cristos, în marea familie a Acţiunii Catolice!

RESURSE:

Apostolicam Actuositatem
Christifideles laici
Citate despre Acţiunea Catolică
-Prezentare Acţiunea Catolică din România (vă rugăm să o solicitaţi prin email la acro@actiuneacatolica.ro)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *