Acesta este TIMPUL nostru!

Acesta este TIMPUL nostru. Timpul adeziunii la Acțiunea Catolică este timpul nostru. Este timpul în care cu încredere în Dumnezeu și călăuziți de motto-ul anului asociativ 2020-2021 la nivel național „Toate le pot în cel care mă întăreşte” (Fil 4,13), cu mult curaj și creativitate ne asumăm în mod public să ne trăim propria misiune, să creștem împreună în credință, să fim responsabili și să prețuim apartenența la marea familie a Acțiunii Catolice.

Dragi copii,

Sunteți primii apostoli ai bucuriei Evangheliei. Împărtășiți această bucurie tuturor: tinerilor, adulților și mai ales bunicilor din Acțiunea Catolică. Puneți-le întrebări și ascultați-i! Experiența vieții lor va fi pentru voi un dar prețios, care vă v-a ajuta să vă găsiți propriul drum în viață și va fi mărturie, că și azi e posibil să îți mărturisești credința!

Dragi tineri,

Sunteți „pelerini ai credinței” (Papa Francisc în Evangelii Gaudium) chemați să-l duceți pe Isus  „pe orice drum, în orice piață, în orice colț al pământului”.  Dificultățile, neînțelegerile,  descurajarea sau oboseala vor apărea în acest Pelerinaj, însă amintiți-vă mereu că nu sunteți singuri pe acest drum. În Acțiunea Catolică, veți găsi mereu tovarăși de drum, cu care să împărtășiți bucuriile și tristețile voastre!

Dragi adulți,

Sunteți cei care prin fapte și gesturi concrete ne arătați că dăruirea voastră vine din întâlnirea cu Domnul care umple inima tuturor celor care-l întâlnesc. Alături de copii și tineri să împlinim visul Papei Francisc: „Vreau o Acțiune Catolică printre oameni, în parohie, în dieceză, în sat, în cartier, în familie, în birou și la locul de muncă, la țară, în propriile locuri ale vieții. În aceste noi areopaguri se iau decizii și se construiește cultura.” (Discursul Papei adresat participanților la Congresul Internațional al Acțiunii Catolice 2017)

Dragi asistenți spirituali,

Vă mulțumim pentru slujirea voastră, pentru timpul, energia și fidelitatea cu care însoțiți responsabilii diecezani/eparhiali și grupurile parohiale  ale Acțiunii Catolice.

Cu toții împreună facem diferența! Sunt recunoscătoare pentru fiecare dintre voi. TIMPUL ADEZIUNII este timpul în care împreună facem diferența! Este timpul prezent în care, cu mult curaj, ne asumăm viitorul atât la nivel personal cât și viitorul Acțiunii Catolice!

Sfânta Fecioară Maria, Mama Bisericii și Regina Acțiunii Catolice să mijlocească pentru noi toți, de la Isus harurile de care fiecare are nevoie pentru a fi adevărați discipoli misionari!

Vă prețuiesc pe fiecare în parte!

Codruța Fernea,

Președinte 

Acțiunea Catolică din România

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *