An asociativ 2020 – 2021: „Înaintează în larg, Acțiunea Catolică! Ai curajul viitorului!”

Dragi membri ai Acțiunii Catolice,

Iată-ne în fața unui nou început, în fața unui nou an asociativ, în fața unui timp nou, care ne cere mai mult ca oricând să avem curajul viitorului. Privim spre viitor cu o reînnoită încredere, conștienți de urgența misiunii, în fidelitatea urmării lui Dumnezeu, așa cum vă prezentăm în direcțiile orientative ale Acțiunii Catolice din România pentru perioada 2020 – 2023.

Tema propusă pentru anul asociativ 2020 – 2021: „Înaintează în larg, Acțiunea Catolică! Ai curajul viitorului!” ne invită pe fiecare dintre noi să trăim cu încredere în Domnul prezentul, pentru a ne bucura împreună de darul Acțiunii Catolice în viața noastră. A avea curajul viitorului înseamnă, atât la nivel personal cât și împreună cu grupul nostru de Acțiune Catolică,  să ne înnoim inima, gândurile și obiceiurile comunitare pentru a depăși „mereu s-a făcut așa” și să (re)pornim împreună asumându-ne „totalitatea misiunii Bisericii în apartenență generoasă la Biserica diecezană pornind de la parohie”, așa cum ne cerea Papa Francisc (Discursul Sfântului Părinte Francisc adresat participanților la Congresul FIAC – 27 aprilie 2017). Grupul parohial al Acțiunii Catolice să fie locul unde, cu inimă deschisă și generozitate, să împărtășim cu ceilalți experiențele noastre, prezența vie a Domnului în viața noastră și încrederea că El este cu noi, indiferent de crucile vieții noastre. 

Încrezători în Domnul, să fim curajoși și creativi în a ne trăi propria misiune, în a crește în credință, în a fi responsabili și a prețui apartenența la marea familie a Acțiunii Catolice, cu acea încredere a sfântului apostol Paul: „Toate le pot în cel care mă întăreşte” (Fil 4,13).  Acesta este, așadar, motoul anului asociativ 2020 – 2021.

Să ne trăim propria misiune conștienți fiind că nu există rețete scrise dinainte, ci doar inimi deschise lucrării harului, comuniune fraternă și o urgență de bine care ne dă aripi pentru a ne înnoi chipul cu asemănarea cu Domnul.

Să creștem în credință pentru a întări comuniunea cu Dumnezeu. Îngrijindu-ne de credința noastră, vom crește în dragoste, în speranță, în puterea de a da mărturie.

Să fim responsabili în fiecare zi prin alegeri consistente, izvorâte din valorile evanghelice, din dragostea față de aproapele. Responsabilitatea este o trăsătură care ne definește, care nu se evaporă atunci când lucrurile sunt dificile.

Să prețuim apartenența la marea familie a Acțiunii Catolice lăsându-ne viața inspirată de exemplu luminos al atâtor fericiți și sfinți care și-au descoperit vocația în Acțiunea Catolică, dar și de bogăția și diversitatea Acțiunii Catolice, care trece granița parohiei, a diecezei/eparhiei și chiar a țării noaste.

Sfânta Fecioară Maria, Mama Bisericii și Regina Acțiunii Catolice să ne însoțească pașii în acest an asociativ pentru ca Acțiunea Catolică să fie vie, puternică și frumoasă chiar și în aceste timpuri tulburi! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *