În rugăciune cu Papa Francisc

ÎMPREUNĂ PENTRU PACEA ÎN SIRIA ŞI ÎN LUMEA ÎNTREAGĂ

Forumul Internaţional al Acţiunii Catolice răspunde apelului lansat de Papa Francisc, unindu-se în post şi rugăciune „pentru pacea în Siria, în Orientul Mijlociu şi în lumea întreagă“.

Toţi membrii Acțiunii Catolice, mici şi mari se dedică în aceste zile promovării şi participării la preparativele momentelor de rugăciune care se vor ţine Sâmbătă 7 septembrie în toate Bisericile păstorite de preoţii noştri, întrucât: „Umanitatea are nevoie de gesturi concrete de pace şi de cuvinte dătătoare de speranţă şi de pace!”

O delegaţie a ţărilor ce fac parte din Secretariatul FIAC va fi prezentă în Piaţa Sfântul Petru sâmbătă seara spre a se uni în rugăciunea prezidată de Papa Francisc: printre ei şi un educator şi doi tineri din Parohia San Salvatore din Ierusalim, Ţara Sfântă, un teritoriu ce cunoaşte cu adevărat valoarea păcii, tocmai datorită absenţei acesteia.

Misiunea noastră în Acțiunea Catolică e formarea persoanelor în trăirea unei „culturi a interacţiunii, a unei culturi a dialogului”, având certitudinea că „aceasta e singura cale spre pace”. Contribuim la formarea persoanelor care mai apoi vor deveni artizani ai păcii şi care vor şti să-şi asume propriile responsabilităţi ca cetăţeni ai ţării lor şi ai întregii lumi. Şi noi dorim să răspundem la întrebarea adresată de către Papa:  „Ce putem face noi pentru pacea din lume?”. După cum afirma Papa Ioan: “toţi sunt chemaţi să reconstruiască relaţii armonioase cu aproapele, bazate pe justiţie şi iubire”, devenind verigi di acel lanţ de angajament pentru pace, care să unească persoanele de bună-credinţă”.

Toţi, împreună sperăm ca strigătul de pace să ajungă la cei care au puterea de a opri conflictele, atât în Siria, cât şi în Orientul Mijlociu şi în întreaga lume.

În fiecare zi suntem cu gândul la suferinţele îndurate de poporul sirian, în special de către copii, cunoscând precarietatea condiţei creştinilor din acea ţară. Tragedia războiului a constrâns numeroase familii să-şi abandoneze casele, viaţa cotidiană şi să se refugieze pe câmpurile pustii ale ţărilor vecine: consecinţele războiului îi lovesc pe cei fără apărare, revelând absurditatea conflictelor din lumea întreagă.

Să spunem NU războiului, pentru totdeauna! E un apel pe care l-am auzit de prea multe ori în ultimii ani. Cu Papa Francisc nu obosim sa îl repetăm, rugându-ne Sfintei Fecioare Maria, Regina Păcii.

Forumul Internațional Acțiunea Catolică

Biroul de presă

Chiara Santomiero

3384148251

Via della conciliazione, 1

00193 Roma

06 661321

 www.fiacifca.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *