Întâlnirea Consiliului Director

Consiliul Director al Acțiunii Catolice din România s-a reunit, în perioada 18-20 septembrie 2020, la Mănăstirea Carmelitană de la Luncani, jud. Bacău. Pe ordinea de zi a întâlnirii s-au aflat: calendarul anului asociativ 2020/2021, programele și proiectele trieniului precum și aspecte organizatorice și administrative.

Pornind de la tema anului asociativ: „Înaintează în larg, Acțiunea Catolică! Ai curajul viitorului!” și ținând cont de contextul timpului prezent, am conturat calendarul anului asociativ în curs, pentru a ne bucura împreună de darul Acțiunii Catolice în viața noastră și pentru a trăi prezentul cu încredere în Domnul. Inițiativele propuse se vor desfășura, în mare parte a lor, în spațiul online, dar vor avea și aplicabilitate practică în viața fiecărui membru al Acțiunii Catolice. Programul anului asociativ va avea ritmul Bisericii Universale dar și locale. Aprofundarea mesajelor Sfântului Părinte pentru diferite zile mondiale, un curs de formare în trei etape dedicat atât educatorilor sectorului copii, cât și tinerilor și adulților, itinerarii spirituale pentru Timpul Crăciunului și Timpul Postului Mare, însoțirea grupului care aprofundează învățătura socială a Bisericii, participarea la evenimentele internaționale propuse de Forumul Internațional Acțiunea Catolică sunt doar câteva din inițiativele acestui an asociativ.

Programul de rugăciune împreună încununat de Sfintele Liturghii în rit latin și rit bizantin precum și momentele de împărtășire și comuniune au întregit programul zilelor petrecute la Luncani.

Încredințăm acțiunile noastre, prezente și viitoare, bunului Dumnezeu, ca prin mijlocirea sfântului Ioan Paul al II-lea, patronul spiritual al Acțiunii Catolice din România, să fim apostoli ai lui Cristos în mijlocul lumii, conduși de motto-ul anului asociativ: „Toate le pot în cel care mă întărește!” (Fil 4,13). 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *