Concurs – „Sfinții – prietenii copiilor!” – ediția a III-a

Acțiunea Catolică din România organizează concursul de creație „Sfinții – prietenii copiilor!” ediția a III-a care se va desfășura în perioada 1 – 30 noiembrie 2023. În această ediție a concursului, ne îndreptăm privirea spre „Sfinții – ocrotitorii noștri, spre cei care, prin viața lor, prin relația lor cu Isus Cristos, au fost fideli credinței creștine, au apărat și promovat valorile creștine, s-au sfințit implinindu-si misiunea.

Tema anului asociativ: „În noutatea Duhului, entuziasmul mărturiei” ne direcționează atenția spre a vorbi celor din jurul nostru despre Dumnezeu, avându-l alături pe Spiritul Sfânt, protagonistul adevărat al mărturiei noastre. Astfel, invităm copiii din Acțiunea Catolică și nu numai, cu vârsta cuprinsă între 5 – 12 ani, să petreacă un timp de calitate în compania unui prieten – sfânt, fericit sau venerabil, care prin exemplul mărturiei sale poate fi un model și pentru viața noastră.

Ne apropiem de sărbătoarea tuturor sfinților – 1 Noiembrie – și pentru perioada imediat următoare vă propunem să căutăm modele de trăire și mărturisire cu fidelitate a credinței creștine, a Sfinților – ocrotitorii  noștri. Vă invităm să alegeți sfinți, fericiți sau venerabili a cărui nume îl purtați, ocrotitorul bisericii unde ați fost botezați sau a bisericii parohiale și să le aducem înaintea ochilor tuturor prin prezentarea portretului lor pe paginile de socializare. 

Pașii de urmat pentru participarea la concurs

 1- 26 Noiembrie

  • Alegerea unui sfânt/fericit și împrietenirea cu el prin studierea  vieții lui, cu atenție asupra modul acestuia de a petrece timpul (rugăciune,  apostolat, caritate, etc). 
  • Realizarea portretului/imaginii sfântului ales cu precizarea în partea de jos/centru/față, a numelui sfântului/fericitului  ales. Lucrarea să fie pe hârtie de bloc/carton A4, tehnica este la alegere: desen sau pictură.  Lucrarea să fie realizată în totalitate de copil, fără intervenția adultului. Se exclud  lucrările copiate. 
  • Trimiterea lucrărilor – Animatorii/educatorii/profesorii vor scana lucrările realizate de copii și le trimit la  adresa de email concursacro@gmail.com împreună cu acordul  părinților. Detalii în regulamentul concursului.
  • Atenție! Lucrările transmise fără acordul părinților/tutore legal nu vor fi  luate în considerare. 

30 noiembrie  – Sfântul Apostol Andrei 

  • postarea tuturor lucrărilor înscrise la concurs pe site și pe pagina  de facebook a Acțiunii Catolice din România. 

 1-6  decembrie 

  • Jurizarea Lucrărilor 
  • Publicarea lucrărilor câștigătoare 

31 decembrie

  • Trimiterea premiilor prin poșta română (sau ridicarea din Cluj-Napoca) și a diplomelor în format electronic

Anexăm: 

Regulamentul concursului 

Acordul părinților/tutorilor legali 

Acord de parteneriat cu instituții de învățământ (opțional) 

● formular cadru didactic îndrumător https://forms.gle/fz6EC3jrjRnN7vns9 

Așteptăm cu bucurie participarea voastră, convinși fiind că prietenia cu un sfânt ne ajută  să le imităm exemplul și să fim martori și ucenici fideli ai lui Cristos, asemeni lor!

Bernadeta Moreanu  
Vicepreședinte național sector copii 
Pr. Sebastian Peșteșan 
Asistent spiritual național sector copii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *