Consiliu Național al Acțiunii Catolice din România

În perioada 15 -18 iulie 2010 în localitatea Gioseni, jud. Bacău la Mănăstirea “Sf. Carol Boromeu” s-a desfășurat Consiliul Național al Acțiunii Catolice din România. Au participat consilierii naționali pe cele trei sectoare – copii, tineri și adulți, vicepreședinții, președintele precum și asistenții spirituali.

După deschiderea oficială a lucrărilor Consiliului Național, după masa zilei de joi, 15 iulie a fost dedicată unei sesiuni de teambuilding coordonată de Alma Andrei și Irina Subredu, formatori din Iași. În cadrul acestei sesiuni, membrii consiliului național al Acțiunii Catolice din România au avut ocazia să se cunoască mai bine, să interacționeze, să-și cunoască abilitățile dar și limitele, să lucreze împreună ca o echipă.

„Leadership și slujire în Biserică” a fost tema momentului formativ susțiut de Pr. Felix Roca vineri dimineața,  subliniind modul în care un responsabil trebuie să  înțeleagă autoritatea și libertatea, precum și modul în care un lider trebuie să își înteleagă responsabilitățile și rolul în cadrul unui grup.

Consiliul Național a continuat cu discutarea și elaborarea regulamentului de ordine internă. La ora 17.00, membrii Consiliului Național au luat parte la Sfânta Liturghie la Biserica „Sf. Petru și Pavel” din Bacău precum și la concertul simfonic extraordinar susținut de orchestra Filarmonicii Mihail Jora din localitate. Seara s-a încheiat la Oratoriul “Maria Bambina” din Bacău.

Ziua de sâmbătă a fost dedicată planificării activităților pentru mandatul 2010 – 2013. Consiliului Național s-a încheiat duminică, 18 iulie 2010 cu celebrarea Sf. Liturghii.

A fost o întâlnire rodnică, în care prin discuții pe sectoare sau în plen, s-a încercat să se traseze direcția Acțiunii Catolice din România pentru următorii ani.

2010_07_CN_ACRO_14

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *