Itinerariu spiritual alături de tinerii sfinţi ai Acţiunii Catolice

Mai este aproape un an până la Întâlnirea Mondială a Tinerilor care se va desfășura la Madrid în perioada 16 – 21 august 2011. E timpul să începem să ne pregătim.

Propunerea sectorului tineri din cadrul Forumul Internațional al Acțiunii Catolice este sub forma unui itinerariu spiritual în 13 etape, de la Sărbătoarea Rusaliilor 2010 până la Întâlnirea Mondială a Tinerilor de la Madrid (august 2011). Fiecare etapă a itinerariului de rugăciune porneşte de la un rând din rugăciunea pentru pregătirea ZMT şi de la o meditaţie biblică din una din Evangheliile lunii respective și se încheie cu mărturia unui tânăr sfânt sau fericit, membru al Acţiunii Catolice, cu o scurtă biografie şi afirmaţii ale acestuia, precum şi cu ce a spus Sfântul Părinte despre el sau ea.

Este o modalitate simplă de a începe să ne pregătim pentru Întâlnirea Mondială a Tinerilor de la Madrid ‘încălzindu-ne’ inima şi mintea a subliniat Chiara Finochetii, responsabilia sectorului tineri din cadrul FIAC.

Pelerinajul spiritual este destinat persoanelor individuale dar şi grupurilor, de la nivel parohial sau diecezan/eparhial. Pentru fiecare etapă va fi pregătită o foaie cu meditaţiile, gata de listat şi de distribuit.

Sectorul tineri din Acțiunea Catolică din România și-a asumat această inițiativă internațională, punând la dispoziția tinerilor din Acțiunea Catolică materialul și în limba română.

Prima etapă: Mai – iunie 2010

Mai multe informați despre această inițiativă: baner fiac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *