Papa Francisc – Suntem cu tine!

A-L iubi mai mult pe Isus și a proclama Evanghelia lumii întregi, cu bucurie

Acesta este salutul sincer și fericit pe care toți membrii Acțiunii Catolice îl transmit Papei Francisc, care a venit, precum el însuși a spus în 13 martie, „din cel mai îndepărtat capăt al lumii”.

Pe data de 29 iunie celebrăm sărbătoarea Papei; este ziua în care comemorăm cei doi piloni ai Bisericii, Sfântul Petru și Sfântul Paul. Este ziua în care ne reînnoim angajamentul de a ne ruga pentru el și a ne alătura lui, prin sprijinul nostru, în lucrările sale de caritate.

Rugăciune în primul și primul rând

Au fost tocmai cei mai tineri membri, copiii membri ai Acțiunii Catolice din Argentina și ai asociațiilor de Acțiune Catolică din întreaga lume, cei care au inițiat lanțul de rugăciuni pentru a-l sprijini și acompania pe Sfântul Părinte, în fiecare zi, în slujirea sa solicitantă. Aceasta înseamnă încercarea de a face ca alți prieteni în parohie, de la școală, din campusurile școlare și colegii noștri de vacanță să se implice și ei: o rugăciune simplă, afectuoasă și continuă pentru Episcopul Romei, ceea ce înseamnă că răspundem la apelul continuu al Papei către toată lumea: „Rugați-vă pentru mine”. Suntem alături de tine, Papa Francisc!

 

Vedeți mai multe despre această initiativă, în diferite limbi.

 

Și de asemenea, un gest concret

Biserica ne invită să arătăm sprijinul nostru pentru Papa, în mod concret, printr-un gest mărunt: contribuția, pe care toți credincioșii o vor da în timpul Sfintei Liturghii, va merge la Sfntul Părinte pentru nevoile săracilor. Aceasta este o practică foarte veche, care a fost de fapt începută de către primii apostoli, când ofrandele erau dăruite lor, astfel încât să fie implicate în vestirea Evangheliei și să aibă grijă de cei mai nevoiași. (cf. Faptele Apostolilor 4,34; 11,29).

Astăzi lucrurile s-au schimbat, dar spiritul și desfășurarea acestei initiative, care se numește „cénsus Sáncti Pétri”, sunt încă aceleași precum erau și în primele Biserici creștine. Acesta este un gest mic dar concret al sprijinului nostru și al afecțiunii pentru Sfântul Părinte și pentru nevoile celor săraci, de care Papa Francisc ne amintește mereu. Obolul Sfântului Petru este una dintre cele trei colecte universale ale Bisericii, împreună cu cea din Duminica Misiunilor și cea din Vinerea Mare pentru Țara Sfântă.

Acesta este un apel către toți membrii Acțiunii Catolice din întreaga lume de a promova colecta din parohie prin sensibilizarea și implicarea comunităților parohiale și diecezane în aces simplu și profund act de generozitate. Suntem alături de tine, Papa Francisc!

Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați pagina Vaticanului.

Individual și în comunitate, în 29 iunie

√ Ne rugăm pentru Papa Francisc.
√ Contribuim în mod generos la colecta Obolul „Sfântului Petru”
√ Facem un act de solidaritate față de cei mai săraci dintre frații noștri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.