O zi dedicată Păcii

Chiara FINOCCHIETTI
Responsabilă a secţiunii tineri din cadrul FIAC
 
Roma, 25 martie 2009 

Dragii mei, 

În perioada 15-18 martie 2009, s-a desfăsurat prima întâlnire a secţiunii tineri a Forumului Internaţional al Acţiunii Catolice(FIAC), la care au participat responsabilii de tineret din Acţiunea Catolică din nouă ţări (Argentina, Burundi, Italia, Malta, Mexic, Polonia, România, Spania şi Venezuela). În cursul acestei întâlniri, împreună cu secretariatul FIAC, am avut parte de momente de formare, de întâlnire şi de împărtăşire a proiectelor şi ideilor pe care le avem în comun ca şi tineri din Acţiunea Catolică, în mod particular în acest trieniu 2009-2011.

Un punct important a fost dorinţa de a continua un drum de aprofundare a prieteniei cu comunităţile creştine din Ţara Sfântă, după pelerinajul mondial al tinerilor din Acţiunea Catolică (28.12.2007-06.01.2008) lucrând la un proiect amplu centrat pe formare. 

În timpul reuniunii secţiunii tineri a FIAC ne-am gândit şi la două gesturi concrete.

Primul gest e de fapt un răspuns la cererea pe care Sfântul Părinte a adresat-o cu privire la pelerinajul pe care îl va face în Ţara Sfântă: „Din 8  până în 15 mai voi face un pelerinaj în Ţara Sfântă pentru a cere de la Domnul, vizitând locurile sfinţite de trecerea sa pământească, preţiosul dar al unităţii şi păcii pentru Orientul Mijlociu şi pentru întreaga umanitate. Încă de acum, contez pe sprijinul spiritual al vostru al tuturor, pentru ca Dumnezeu să mă însoţească şi să copleşească cu harurile sale pe toţi cei pe care îi voi întâlni în drumul meu. (Benedict al XVI – din Rugăciunea Angelus 8.3.09) 

Tinerii din Acţiunea Catolică din toată lumea se angajează la o rugăciune continuă în timpul pelerinajului 
(http://www.lpj.org/newsite2006/news/2009/benoisxvi-voyage/programma-it.html), împreună cu tinerii care trăiesc azi în Ţara Sfântă care vor avea bucuria de a-l întâlni pe Sfântul Părinte. Vă învităm să anunţaţi, încă de pe acum, această initiativă în diecezele voastre!

Ne unim în rugăciune cu toţi credincioşii din lume, cu credincioşii care trăiesc în Ţara Sfântă, în mod particular recitând rugăciunea propusă de Beatitudinea Sa Fouad Twal, Patriarhul Latin al Ierusalimului. 

Doamne Isuse, în Succesorul lui Petru Biserica a avut întotdeauna în istorie
un conducător şi un păstor care i-a arătat drumul de urmat
pentru a împlini voinţa lui Dumnezeu Tatăl.
Îţi încredinţăm aceste luni de pregătire în vederea vizitei Papei Bendict.
Dă-ne Spiritul Tău Sfânt pentru a şti să ne pregătim
prin rugăciune pentru ca această vizită să fie pentru Ţara Sfântă
un timp de reînnoire şi de har particular.

O alt gest concret care ne implică pe toţi, este în Vinerea Mare – 10 aprilie 2009 – dar şi pe viitor: în această ocazie în Bisericiile locale, în parohii se desfăşoară o colectă „ pro terra sancta”. Această colectă este destinată Custodiei din Ţara Sfântă şi altor opere de caritate din Ţara Sfântă. 

Ca şi tineri din Acţiunea Catolică din întreaga lume ne implicăm să promovăm şi să susţinem această colectă ca un gest simplu dar concret, de pace şi unitate cu fraţii noştri din Ţara lui Isus. Am prezentat aceste acţiuni şi concregaţiei pentru Bisericiile Orientale şi a Custodiei din Ţara Sfântă şi ne-au încurajat.  

Ataşăm un poster care se poate trimite spre toate asociaţiile diecezane şi parohiale, care este deja tradus în cele patru limbi oficiale ale FIAC. Îl puteţi personaliza punând logoul şi denumirea Acţiunii Catolice naţionale, iar pe situl FIAC veţi găsi şi macheta posterului pe care o puteţi personaliza în limba ţării voastre. Suntem convinşi de implicarea voastră şi de susţinerea acestor acţiuni! 
 
Un salut fratern şi vă urez o Sărbătoare Pascală cu Speranţă şi Pace! 

Aşteptăm veşti de la voi despre aceste acţiunii în ţara voastră pentru situl web.

Cu acestă ocazie inaugurăm şi adresa de email al secţiunii tineri din cadrul FIAC:  youth@fiacifca.org

Documente ataşate:
+ Scrisoarea responsabilei FIAC pentru tineri
+ Comunicatul de presă al FIAC
+ Poster FIAC
+ Scrisoarea ACRO adresată organizaţiilor membre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *