Participare la conferința europeană IASYM

Cea de-a doua ediţie a Conferinţei Europene a Asociaţiei Internaţionale pentru Studiul Pastoraţiei Tinerilor (IASYM) a avut loc între 7-10 aprilie 2010 la Mesnali, Norvegia cu tema Viitorul tradiţiilor: re-imaginarea eclesiologiei pentru pastoraţia europeană a tinerilor.

Din partea Federatiei Acţiunea Catolica din România au participat Oana Tuduce – preşedinte şi Codruţa Fernea  – secretar care au luat cuvântul în cadrul forumului de discuţii cu tema Viitorul cultului în pastoraţia tinerilor – cum se dezvoltă tradiţiile în diferite contexte europene prezentând situaţia particulară a României în contextul european.

Din programul întâlnirii au făcut parte conferinţa Munca cu tinerii a Bisericii din viitor – provocările contemporane şi consideraţii despre principii susţinută de Prof. Dr. Ulrich Schwab, conferinţa Afirmarea credinţei – un studiu despre botezul adulţilor la o Biserică din Oxford susţinută de Dr. Pete Ward, conferinţa-cheie Viitorul cristologiei: dorinţă, re-imaginarea eclesiologiei susţinută de Prof. Jan-Olav Henriksen, MF, Şcoala Norvegiană de Teologie de la Oslo.

Programul a continuat cu conferinţele A fi împreună şi a participa. Necesitatea calităţilor euristice a pastoraţiei tinerilor într-o cultură dinamică susţinută de Ronelle Sonnenberg şi Harmen van Wijnen, Contextualitate, intersecţionalitate şi pastoraţia tinerilorsusţinută de Birgitte Lerheim, Provocări pentru cateheză din perspectiva  dezvoltării identităţii tinerilor susţinută de Jos de Kock şi Pentru cine e munca creştină cu tinerii? Câteva rezultate dintr-un sondaj despre experineţa miruiţilor în ţările nordice susţinută de Bernd Krupka.

Intâlnirea s-a încheiat cu un forum de discuţii cu tema Pastoraţia tinerilor – re-crearea tradiţiilor moderată de Astrid Sandsmark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *