2% pentru Acţiunea Catolică din România

Orice contribuabil poate dispune direcționarea a 2% din impozitul pe venit, plătit statului, către orice organizație non-guvernamentală ‒ asociație, fundație etc. ‒ dorește (conform art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal). Practic, în acest fel, dvs. transmiteți statului modul în care doriți să fie cheltuită o parte din impozitul dvs. pe venit.

Această suma nu reprezintă o sponsorizare sau donație. Ea este, în esență, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi direcționată de către fiecare cetățean în parte către entitatea dorită de acesta.Dacă doriți să sprijiniți activitatea ACRO prin redirecționarea a 2% din acest impozit plătit statului pentru salariul din anul 2016, urmați în ordine pașii de mai jos, până la data de 25 MAI 2017.

1.Descărcați și tipăriți formularul. Completați cu atenție!

Asociaţia ACRO  – cod fiscal 26917660, IBAN  RO97 BTRL 0130 1205 U358 12XX

FORMULARUL 230 -Pentru venituri obținute exclusiv din salariu. Formularul se completează de mână, în două exemplare, dintre care unul rămâne la dvs. cu numărul de înregistrare primit la depunere de la Administrația Finanțelor Publice. Completați cu datele de identificare (pct. I) și semnătura. Restul rubricilor nu trebuiesc completate (se completează doar dacă este cazul). Citiți cu atenție instrucțiunile detaliate pentru completarea formularului 230.

FORMULARUL 200 – Pentru venituri obținute din alte surse, pe lângă salariu.Trebuie completat formularul 200 la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut. Citiți cu atenție instrucțiunile detaliate de completare a formularului.

Informaţii importante:

Daca nu cunoașteți suma corespunzătoare a 2% din impozit, puteți lăsa căsuța necompletată.

Conform art. 84, alin. 3 din Codul fiscal:”Organul fiscal competent are obligația calculării, reținerii și virării sumei reprezentând până la 2% din impozitul datorat…”

2.Depuneți formularul

Legea vă permite depunerea formularului prin mai multe metode:

  • Direct la registratura organului fiscal
  • Prin Poșta Română, cu scrisoare recomandată, la Administrația Finanțelor Publice a localității de domiciliu
  • La Administrația Finanțelor Publice corespunzătoare sursei de venit (de ex. adresa companiei / instituției angajatoare).

Consultați adresele Administrațiilor Finanțelor Publice

Confidențialitate și informații fiscale

În conformitate cu O.G. nr. 92/2003, art. 11, alin (4), beneficiarii sumelor obținute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obține informații cu caracter fiscal din care să reiasă „identitatea vreunei persoane fizice sau juridice”. Contribuabilii sunt singurii care ar putea solicita informațiile fiscale de mai sus. Totodată, în cazul în care doresc, contribuabilii pot să comunice fundației faptul că au depus formularele respective.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *