Concurs: „Sfinții – prietenii copiilor!”

Acțiunea Catolică din România lansează concursul de creație „Sfinții – prietenii copiilor!” care se va desfășura în perioada 26 octombrie – 14 noiembrie 2021.

În acest an asociativ, a cărui tema “Înaintează în larg, Acțiune catolică! Trăiește măreția timpului prezent!” ne direcționează atenția la valoarea și măreția timpului prezent, invităm copiii din Acțiunea Catolică și nu numai să petreacă un timp de calitate în compania unui prieten – sfânt, fericit sau venerabil, care prin exemplul vieții sale poate fi un model și pentru viața noastră.

Concursul se adresează copiilor cu vâsta cuprinsă între 5 și 12 ani, iar lucrarea prezentată poate fi realizată pe format A4 (bloc desen/carton/alte materiale), iar tehnica este la alegere: desen, pictură sau colaj. Un participant poate înscrie o singură lucrare în concurs.

Pe scurt, pașii de urmat sunt următorii:

  • 26-31 octombrie –> Alegerea unui sfânt și împrietenirea cu el prin studierea vieții lui, cu atenție asupra modul acestuia de a petrece timpul (rugăciune, apostolat, caritate, etc)
  • 1-14 noiembrie –> Realizarea portretului/imaginii sfântului ales cu tehnica aleasă, cu precizarea în partea de jos/centru/față, a numelui sfântului ales. Animatorii/educatorii/profesorii vor scana lucrările realizate de copii și le trimit la adresa de email copii@actiuneacatolica.ro împreună cu acordul părinților.
    • Atenție! Lucrările transmise fără acordul părinților/tutore legal nu vor fi luate în considerare.
  • 15-20 noiembrie –> postarea tuturor lucrărilor înscrise la concurs pe site și pagina de facebook a Acțiunii Catolice din România & jurizare.
  • 21 noiembrie –> anunțarea rezultatelor concursului.

Premiile vor fi oferite pentru de originalitate/creativitate, pe grupe de vârstă: 5-6 ani, 7-9 ani, 10-12 ani precum și un premiu de popularitate (like pe pagina de Fb a Acțiunii Catolice din România) și constau in 4 tablete grafice.

Așteptăm cu bucurie participarea voastră, convinși fiind că prietenia cu un sfânt ne ajută să trăim mai bine timpul prezent și să fim martori și ucenici ai lui Cristos, asemeni lor!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *