An asociativ 2018/2019: Acțiunea Catolică – bucuria de a evangheliza în orice ocazie

Dragi prieteni,

După o vară plină de activități, urmează un nou an asociativ pentru fiecare asociație în parte, dar și la nivel național. Acțiunea Catolică din România dorește să continue misiunea sa de animare a vieții laicale, să favorizeze întâlnirea dintre membri și să ofere oportunități de colaborare cu nivelul internațional.

Biserica din România va trăi un moment extraordinar de har prin beatificarea Veronicăi Antal, în ziua de 22 septembrie, la Nisiporești. Este prima laică româncă ridicată la cinstea altarelor, o tânără care și-a dăruit viața lui Cristos până la martiriu, apărându-și curăția.

Biserica universală își va intensifica reflecția asupra realității tinerilor prin Adunarea generală a Sinodului Episcopilor cu tema „Tinerii, credința și discernământul vocațional”, ce va avea loc în perioada 3 – 28 octombrie a.c.

Centenarul Marii Uniri este o ocazie potrivită pentru a intensifica rugăciunea pentru țara și poporul nostru și pentru a conștientiza mai mult necesitatea implicării noastre ca laici în bunul mers al societății.

Totodată, continuăm să înălțăm rugăciunea noastră fierbinte pentru beatificarea Episcopilor Greco-Catolici morți în faimă de martiri sub regimul comunist.

În acest context eclezial și social, Acțiunea Catolică din România își continuă drumul său de slujire și de formare a membrilor, în sintonie cu Biserica universală și locală. Dorim să creștem în conștiința misiunii pe care o are fiecare laic de a mărturisi propria credință și de a evangheliza în orice context. Astfel, tema pentru anul asociativ 2018 – 2019 este „Acțiunea Catolică – bucuria de a evangheliza în orice ocazie”, iar motoul biblic: „Vai mie dacă nu vestesc evanghelia!” (1Cor 9,16). Propunem fiecărei asociații diecezane sau eparhiale să-și însușească tema și motoul Acțiunii Catolice din România pentru a manifesta unitatea la nivel național.

Drumul Acțiunii Catolice din România este caracterizat în următoarea perioadă de planificarea strategică, ce are ca obiectiv redescoperirea identității și misiunii Acțiunii Catolice. Dorim să intensificăm legătura cu asociațiile diecezane și eparhiale, să continuăm parcursul specific de formare al membrilor și al asistenților și să favorizăm întâlnirea dintre generații. În Anexă oferim agenda activităților pentru următorul an asociativ.

Vă mulțumim pentru colaborarea voastră și pentru mărturia ce o oferiți în propriile comunități! Îl rugăm pe bunul Dumnezeu să ne întărească în trăirea vocației noastre pentru a fi „sarea pământului și lumina lumii.”

Anca Frona , Președinte
Pr. Felix Roca,  Asistent spiritual general

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *