Consiliului Director al ACRO la Cluj-Napoca

 

În perioada 7-9 martie 2014 a avut loc întâlnirea Consiliului Director al Federației Acțiunea Catolică din România. Aceasta s-a desfășurat la birourile ASTRU din Cluj-Napoca.

În prima parte a întâlnirii, Pr. Felix Roca – asistentul spiritual general al Federației a făcut o scurtă prezentare a Exortaţiei apostolice „Evangelii Gaudium” . S-a subliniat faptul că metodologia propusă Bisericii de către Papa Francisc trebuie să fie și metodologia Acțiunii Catolice – a lua inițiativă, a se implica, a însoți, a da rod și a sărbători (Evangelii Gaudium 24)

În a doua parte a întâlnirii, lucrările Consiliului Director s-au axat pe subiecte asociative precum: participarea la canonizarea papilor Ioan XXIII și Ioan Paul al II, participarea la beatificarea episcopului martir Anton Durcovici, pregătirea proiectului național Zilele Acțiunii Catolice, a jubileului de 10 ani de la fondarea Federației precum și a  agendei asociative la nivel național pentru anii 2014-2016, subiecte  care vor fi propuse spre dezbatere Consiliului Național (care se va desfășura în perioada 28-30 mai la Centrul Don Orione din Iași).

Din programul Consiliului Director nu au lipsit momentele de destindere, de rugăciune împreună și  de comuniune.

Codruța Fernea
secretar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *