Itinerariu de pregătire pentru Ziua Mondială a Tineretului 2013

Vă invit să vă pregătiţi pentru Ziua Mondială de la Rio de Janeiro meditând încă de acum asupra temei întâlnirii: “Mergeţi şi faceţi ucenici din toate naţiunile!” (cf. Mt 28,19). Este vorba de marele îndemn misionar pe care Cristos l-a lăsat întregii Biserici şi care rămâne actual şi astăzi, după două mii de ani. Acum acest mandat trebuie să răsune cu forţă în inima voastră. Anul de pregătire pentru întâlnirea de la Rio coincide cu Anul Credinţei, la începutul căruia Sinodul Episcopilor şi-a dedicat lucrările “Noii evanghelizări pentru transmiterea credinţei creştine”. De aceea, sunt bucuros că şi voi, dragi tineri, sunteţi implicaţi în acest elan misionar al întregii Biserici: a-l face cunoscut pe Cristos este cel mai preţios dar pe care îl puteţi oferi celorlalţi. ( din mesajul Papei Benedict al XVI-lea pentru ZMT Rio 2013)

Urmând îndemnul Sfântului Părinte, departamentul pentru tineret al Forumului Internațional al Acțiunii Catolice a propus tinerilor un itinerariu de pregătire pentru Ziua Mondială a Tineretului 2013 în opt etape. Sectorul tineri al Acţiunii Catolice din România  (ACRO) a preluat inițiativa lansată la nivel internațional și  pune la dispoziţia tinerilor din România, itinerariul de pregătire în limba română.

Pentru că inima noastră bate împreună cu Biserica locală dar și cu Biserica universală, sectorul tineri al Acțiunii Catolice din România propune tinerilor să trăiască  acest itinerariu de pregătire meditând asupra temei Zilei Mondiale a Tineretului, lecturând Mesajul Papei Benedict al XVI-lea pentru ZMT 2013, amintindu-ne că suntem în Anul Credinței, în anul în care sărbătorim aniversarea de 50 de ani a Conciliului Vatican al II și aniversarea de 20 de ani a Catehismului Bisericii Catolice.

Fiecare etapă are următoarea structură: un comentariu biblic asupra versetului ” Mergeţi şi faceţi ucenici din toate naţiunile!” (Matei 28,19) pregătit de Romano Penna; o mărturie de credințo și misiune a unui tânăr din AC;  prezentarea unui model de sfințenie ( dintre patronii ZMT 2013);  o reflecție asupra Crez-ului  valorificând textele Conciliului Vatican al II-lea pregătită de Stella Morra precum și lectura unui paragraf din mesajul Papei Benedict al XVI-lea pentru ZMT Rio 2013

1. Etapa I
2. Etapa II
3. Etapa III

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *