Participare la Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic

Evenimentul verii pentru Biserica Catolică din România a avut loc la Cluj-Napoca unde s-a desfăşurat cea de-a XIII-a ediţie a Întâlnirii Naţionale a Tineretului Catolic. Aproape 2200 de tineri au participat la această întâlnire, în perioada 22-25 iulie 2015, ce a avut tema “Căutători de fericire”, inspirată din cuvintele lui Cristos: “Fericiţi cei cu inima curată, pentru că ei îl vor vedea pe Dumnezeu” (Mt 5,8).

Tinerii din Acţiunea Catolică au participat la acest eveniment împreună cu tinerii din parohiile din care fac parte şi au trăit din plin zilele intense de la Cluj-Napoca.

Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic (INTC) de la Cluj-Napoca a continuat tradiţia, începută de Dieceza de Iaşi, a acestor evenimente pentru tineri ce s-au desfăşurat în precedenţă la Vizantea, Gheorghe Doja, Faraoani, Blaj, Butea, Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea, Şumuleu-Ciuc, Baia Mare şi Iaşi. INTC 2015 a avut loc în contextul în care oraşul Cluj-Napoca este Capitală Europeană a Tineretului. De fapt, au fost prezenţi participanţi şi din Franţa, Italia, Polonia, Ucraina şi Republica Moldova.

Pentru acest eveniment cardinalul Pietro Parolin, secretar de stat, a transmis un mesaj în numele papei Francisc îndemnându-i pe tineri “să facă să transpară prietenia cu Isus prin atitudinea şi modul lor de a se comporta, să se gândească mereu că sunt mici mlădiţe ataşate viţei de vie care este Isus şi să simtă curgerea sevei vitale a Duhului Sfânt şi să aducă rod mult, să fie curajoşi, răbdători, smeriţi, capabili să împărtăşească dar şi să se diferenţieze, să se bucure cu cei care se bucură, să plângă cu cei care plâng, să răspundă răului cu bine, şi aşa să fie vestitori credibili ai Evangheliei”.

Frumuseţea şi consistenţa întâlnirii au fost date de programele propuse tinerilor şi trăite cu entuziasm de cea mai mare parte a acestora: rugăciune, cateheze, ateliere pe diferite teme, cultura oraşului Cluj, festivalul tinerilor şi INTC Expo la care a fost prezentă cu un stand şi Acţiunea Catolică din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *