Uniţi în rugăciune cu tinerii din Ţara Sfântă

În actualul context din Orientul Mijlociu este decisiv să fie pace în Ţara Sfântă. (Papa Francisc -18 octombrie 2015)

În cadrul tradiţionalei rugăciuni “Îngerul Domnului” din 18 octombrie 2015, Papa Francisc și-a exprimat profunda preocupare privind situația de puternică tensiune și violență care afectează Țara Sfântă. “În acest moment este nevoie de foarte mult curaj și de foarte multă tărie sufletească pentru a respinge ura și răzbunarea și a împlini gesturi de pace”.

La iniţiativa Forumului Internaţional al Acţiunii Catolice, sâmbătă, 24 octombrie în ajunul Sărbătorii Fecioarei Maria, protectoarea Palestinei, suntem invitaţi să ne unim în rugăciune cu tinerii creştini din Palestina. Ne vom ruga pentru pace în Ţara Sfântă, în Ierusalium, în Orientul Mijlociu.

Mesalul tinerilor din JEC Palestina

Grupurile noastre JEC sunt în serviciul păcii şi a justiţiei în ţara noatră, în Palestina în mod particular şi în Orientul Mijlociu în general. Aceasta este prima iniţiativă pe care o împărtăşim şi cu alţii şi suntem foarte bucuroşi de colaborarea cu voi şi suntem pregăţiţi şi pentru alte forme de cooperare şi parteneriat în viitor.

Mulţumim pentru rugăciune şi pentru solidaritate.

Fraţi voştri din Jec Palestina

Pr. Bashar Fawadleh
Website: www.jec.ps, www.jec.ps/store

***

UNITI ÎN RUGĂCIUNE CU CREŞTINII PALESTINIEI: TINERI PENTRU PACE

Tema rugăciunii:  Sunt palestinian şi rezist în credinţa mea
Când? Sâmbătă, 24 octombrie 2015, ajunul sărbătorii Fecioarei Maria, Maica Noastră a Palestinei, ora 18:00
Unde? Fiecare grup se va ruga în propria parohie

Rugăciune către Doamna Noastră, Regina Palestinei

O Maria Imaculată, Regina binevoitoare a cerului şi a pământului, ne aruncăm la picioarele tale, siguri de bunătatea ta și încrezători în puterea ta.
Te implorăm să priveşti cu blândeţe la Ţara Sfântă, care, mai mult decât orice altă ţară, îţi aparţine încă de când ai onorat-o prin naşterea ta, virtuţile tale, durerea ta şi totodată aici este locul unde ni l-al dat pe Răscumpărătorul Lumii.
Aminteşte-ţi că ai fost Mamă şi dispunătoare a harurilor. Binevoieşte să oferi protecţie specială ţării tale pământeşti pentru a risipi întunericul greşelii şi pentru ca soarele dreptăţii eterne să strălucească asupra ei şi pentru ca promisiunea coborâtă de pe buzele Divinului Tău Fiu de a fi o singură turmă şi un singur păstor să se împlinească.
Obţine-ne te rugăm să îi slujim Domnului în dreptate şi sfinţenie, în fiecare zi a vieţii noastre, pentru ca prin meritele lui Isus, cu protecţia ta maternă, să putem trece din acest Ierusalim pământesc în splendorile Ierusalimului ceresc.
Amin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *