Zilele Acţiunii Catolice 2013

Un eveniment de suflet cu care deja ne-am obişnuit de atâţia ani şi deja aşteptat de asociaţiile membre ale Acţiunii Catolice din România este proiectul naţional Zilele Acţiunii Catolice, care anul acesta încep din data de 20 octombrie şi se vor încheia duminică, 27 octombrie 2013.

Zilele Acţiunii Catolice din acest an au tema  „Acţiunea Catolică pe drumul noii evanghelizări, de la colaborare la coresponsabilitate”şi motto-ul “Sunt diferite slujiri, dar este acelaşi Domn. Sunt diferite lucrări, dar este acelaşi Dumnezeu care lucrează toate în toţi.” (1 Cor 12, 5-6).   Acestea vor culmina cu Adunarea Generală a Acţiunii Catolice din România care se va desfăşura în perioada 24-27 octombrie la Cluj Napoca. Adunarea Generală reprezintă pentru Acţiunea Catolică din România un moment de bilanţ dar şi un moment al schimbării, marcat de alegerea unui nou Consiliu Naţional. Va fi totodată un moment de sărbătoare deoarece anul acesta sărbătorim 8 ani de activitate şi de serviciu în slujba Bisericii Catolice din România.

Asociaţiile  din cadrul Federaţiei sunt invitate, în cadrul Zilelor Acţiunii Catolice, să organizeze la nivel local activităţi în care să aprofundeze tema Noii Evanghelizări şi a coresponsabilităţii în contextul Anului Credinţei, să celebreze memoria Patronului federaţiei precum şi să propună alte iniţiative care să ajute membrii de acţiune catolică în trăirea credinţei şi la creşterea asociaţiei.

Fie ca prin acest eveniment şi activităţile organizate în cadrul lui să facem un exerciţiu de coresponsabilitate împreună laici şi păstori, aşa cum ne amintea Papa Francisc „Biserica suntem cu toţii: de la pruncul recent botezat până la Episcopi, până la Papa; cu toţii suntem Biserică şi cu toţii suntem egali în ochii lui Dumnezeu! Cu toţii suntem chemaţi să colaborăm la naşterea la credinţă a noi creştini, cu toţii suntem chemaţi să fim educatori în credinţă, să vestim Evanghelia”

Vă dorim mult succes în realizarea acestui eveniment la nivel local şi să ne rugăm împreună ca Fericitul Ioan Paul al II-lea, patronul Acţiunii Catolice din România, să mijlocească pentru noi acele haruri necesare pentru a trăi şi mărturisi cu intensitate credinţa creştină.

Încredințăm rugăciunilor tuturor membrilor Acţiunii Catolice lucrările Adunării Generale ACRO fiind un moment  deosebit al drumului nostru de slujire în Biserică.

Consiliul Național al Federației Acțiunea Catolică din România

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *