Acţiunea Catolică din România: „În ascultarea tuturor. Experiența Sinodului și drumul care urmează”

La încheierea primei sesiuni a celei de-a XVI-a Adunări Generale Ordinare a Sinodului Episcopilor  cu tema   „Pentru o Biserică sinodală: comuniune, participare, misiune”, participanți au adresat o scrisoare întregului popor al lui Dumnezeu în care au împărtășit experiența trăită în timpul lucrărilor sinodale și au îndemnat ca procesul început să continue în întreaga Biserică: „Şi acum? Ne dorim ca lunile care ne despart de a doua sesiune, în octombrie 2024, să permită fiecăruia să participe concret la dinamismul comuniunii misionare indicate de cuvântul «sinod». Nu este vorba de o ideologie, ci de o experienţă înrădăcinată în Tradiţia Apostolică.”

În dorința de a descoperi mai mult „experiența frumoasă și bogată” a Sinodului și a înțelege modul în care Bisericile locale, comunitățile, asociațiile și persoanele se pot implica în continuarea acestui drum, Acțiunea Catolică din România organizează întâlnirea online „În ascultarea tuturor. Experiența Sinodului și drumul care urmează”. Aceasta se va desfășura joi, 9 noiembrie a.c., în intervalul orar 20.00 – 21.15.

Vor interveni PS Cristian Dumitru Crișan, episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba-Iulia și Făgăraș, Eva Fernández Mateo, președinte al Acțiunii Catolice Generale din Spania și coordonator al Forumului Internațional al Acțiunii Catolice (FIAC), pr. Liviu Matieș, preot al Arhidiecezei de București. Întâlnirea va fi moderată de Alexandra Măriuț, redactor al Radio ERCIS FM.

Pentru participarea la această întâlnire este necesară înscrierea la următoarea adresă:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZ0rdOmvpzstHNcHq8ZEBKhmaa9Sw8bNTKKL#/registration

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *