Acţiunea Catolică în Pelerinaj la Sighet!

Acţiunea Catolică din România s-a alăturat pelerinilor din întreaga ţară care au participant la cea de-a X-a ediţie a Pelerinajului național la mormintele martirilor din Cimitirul Săracilor din Sighetu-Marmaţiei, sâmbătă 11 mai 2013.  Au răspuns pozitiv invitaţiei de a participa la acest eveniment la Bisericii Catolice din România o delegaţie a Acţiunii Catolice din Dieceza de Iaşi, a ASTRU din Eparhia de Cluj-Gherla, a ASTRU eparhial Lugoj precum şi delegaţii eparhiali ai AGRU naţional.

„Exemplul martirilor noştri să ne întărească, fiindcă pe urmele Mântuitorului au transformat şi ei mormintele lor în locuri luminoase, care luminează atât de puternic, încât iată, venim din toate colţurile ţării să luăm adevărata lumină imaterială a Învierii. Nu una care se stinge dacă viforul bate prea tare, ci una care arde necontenit în sufletele noastre”, sunt cuvintele cardinalul Lucian Mureşan, Arhiepiscopul Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, rostite cu ocazia pelerinajului la Cimitirul Săracilor.

Acest pelerinaj a fost pentru membri Acţiunii Catolice un prilej de întâlnire cu Cristos prin martorii autentici ai credinţei, care şi-au petrecut ultimii ani ai vieţii lor în închisoarea din Sighet. Episcopi, preoţi, persoane consacrate şi laici ai Bisericii noastre Catolice au transformat poarta închisorii de la Sighet într-o „poartă a credinţei martorilor şi mărturisitorilor. Încurajaţi membrii asociaţiilor dumneavoastră sătreacă prin această poartă, şi trăind experienţa acelor locuri,  să poată afirma asemeni Sfântului Paul „Ştiu în cine am crezut!” (2 Tim 1,12).

La Sighet ne-am încredinţat rugăciunilor Sfintei Fecioare Maria Fericitului Vladimir Ghika şi  Episcopilor Catolici, morţi în faimă de martiri, ca păşind pe urmele martirilor să-l urmăm pe Cristos cel care este Calea, Adevărul și Viața după cum au făcut-o și înaintașii noştri în credință a căror jertfă se înalță zi de zi spre cer, întru miros de bună mireasmă spirituală, mereu uniţi în rugăciune.

[altpwa user=actiunea.catolica.ro album=PeleriniPeUrmeleMartirilor]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.