Adulţi din Acţiunea Catolică- reuniţi în numele lui Cristos

În perioada 5-7 iunie 2009, s-a desfăşurat la Mănăstirea Sf. Carol Borromeu din Gioseni, jud. Bacău, primul curs naţional de formare pentru adulţi, având tema: “Adulţi din Acţiunea Catolică- reuniţi în numele lui Cristos”, organizat de Federaţia Acţiunea Catolică din România şi coordonat de echipa naţională adulţi.

dscn9047

Au participat douăzeci şi cinci de responsabili ai sectorului adulţi din Acţiunea Catolică, provenind din Asociaţia Generală a Românilor Uniţi, Greco-Catolici (AGRU) şi din Acţiunea Catolică “sf. Iosif” (Dieceza de Iaşi), membrii echipei naţionale adulţi (Viorica Spătaru, Gheorghe Cochior, Monica Broşteanu, Cristina Purice, Cecilia Frăţilă) precum şi Oana Tuduce – preşedinte ACRO, Pr. Felix Roca – asistent spiritual general, Alin Tat – vicepreşedinte sector adulţi, Pr. Coriolan Mureşan – asistent spiritual sector adulţi şi Codruţa Fernea – secretar.

Acest curs de formare a fost adresat adulţilor responsabili ai Acţiunii Catolice din România, fiind o ocazie de cunoaştere şi aprofundare a Proiectului Formativ „Voi sunteţi prietenii mei” al Acţiunii Catolice din România precum şi a itinerariului formativ pentru sectorul adulţi.

Programul cursului a început în 5 iunie cu o Sfântă Liturghie de deschidere celebrată în rit latin, urmată de o seară informală de cunoaştere a participanţilor.

În cea de-a doua zi, Oana Tuduce a prezentat participanţilor proiectul formativ „Voi sunteţi prietenii mei” lansat de Acţiunea Catolică din România în 2008.  Au urmat de ateliere de aprofundare a proiectului formativ.

În cea de-a doua parte a zilei, Pr. Coriolan Mureşan a prezentat itinerariul formativ. Aceasta a fost urmată de ateliere de lucru pornind de la cele 4 obiective de bază ale itinerariului formativ: interioritate, eclezialitate, fraternitate şi responsabilitate. A urmat rugăciunea de seară, expunerea în plen a concluziilor atelierelor de lucru și prezentarea campaniei ”Creștem împreună pentru o lume mai bună!” organizată de Acțiunea Catolică din România și care este destinată costruirii a două săli de cateheză pentru copii din Maikona (Kenya). Ziua s-a încheiat cu vizionarea filmului “Padre Pio”.

Cursul s-a încheiat duminică, 7 iunie 2009, cu sesiunea de prezentare a concluziilor şi evaluarea întâlnirii, urmat de Sf. Liturghie în rit bizantin din Duminica Rusaliilor.

Întâlnirea a constituit un prilej reuşit de manifestare a catolicităţii Bisericii, precum şi o etapă de consolidare a sectorului adulţi al ACRO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *