“Ascultare, dăruire, servire – ieri, azi şi întotdeauna”

În perioada 31 martie – 3 aprilie 2011 echipa sectorului tineri al Acţiunii Catolice Romania a organizat la Timişu de Sus, jud. Braşov, exerciţii spirituale cu tema: „Ascultare, dăruire, servire – ieri, azi şi întotdeauna” la care au participat 24 de tineri din Acţiunea Catolică Iaşi, ASTRU eparhial Lugoj, ASTRU Cluj, ASTRU Blaj şi ASTRU Oradea.

Itinerariul spiritual a fost conceput pe cele două laturi: interioritate şi fraternitate iar meditaţiile au fost ţinute de asistentul spiritual al sectorului tineri – Pr. Iuliu Muntean.

Programul a început joi seara cu sosirea participanţilor, urmată de un moment de cunoaştere şi rugăciunea de seară.

Ziua de vineri a stat sub semnul interiorităţii participanţii având ocazia să descopere, pornind de la un film documentar, rugăciunea contemplativă.

Cea de-a treia zi a fost dedicată fraternităţii, tinerii fiind invitaţi să aprofundeze aspecte de iubire creştinească, descoperind aceste lucruri pe grupuri de discuţii iar seara s-a încheiat cu rugăciunea Taize.

Din program nu au lipsit: Liturghia zilnică, momentele de rugăciune şi posibilitatea de reîmpăcare cu Dumnezeu prin intermediul spovezii.

Impresii:

„ Aceste zile au fost foarte importante pentru mine deoarece m-au făcut să mă schimb în bine, să acord un timp de tăcere să vorbesc cu Dumnezeu…”

 

„Aceste zile mi-au oferit o linişte sufletească şi trupească de care am avut mare nevoie.”

 

„În aceste zile am găsit în mine o linişte sufletească şi am învăţat să mă las ghidată de spiritul sfânt şi să accept că orice mi se întâmplă, bine sau rău, face parte dintr-un plan pe care Dumnezeu îl are pentru noi toţi. A fost o experienţă foarte frumoasă pe care aş dori să o repet.”

 

„Aceste zile mi-au oferit multe … . Multe întrebări, dar cred că aceasta este calea spre schimbare, spre corectare, spre „auto-actualizare” cum spunea părintele. Mă bucur că am fost aici, mă bucur că am profitat de şansa de a întâlni oameni noi, dar mai ales de a mă reîntâlni mine, acum când lumea ne înghite puţin câte puţin în vâltoarea ei. Mă bucur că prin linişte, discuţii, rugăciune şi chiar şi prin ceilalţi am reuşit să mă regăsesc puţin.”

„Pentru mine, aceste exerciţii spirituale au fost momente pline de har ce au aprins în mine dorinţa de a mă „conecta la sursa Divină” cu mai multă atenţie şi încredere. Aceste zile m-au încărcat pozitiv şi m-au ajutat să adaug în „desagă” lucruri esenţiale ce mă conduc spre o viaţă fericită.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *