Curs formare pentru responsabilii adulţi din AC

În perioada 24-26 iunie 2011 Acţiunea Catolică din România (ACRO) sectorul adulţi a organizat la Deva, în Parohia Greco-Catolică „Imaculata”, primul modul al cursului de formare pentru adulţi cu tema  „Redescoperirea iubirii aproapelui – Adulţi educatori în familie”, având motto-ul „Mergi şi tu şi fă asemenea”(Luca10,37).

Au participat membri ai Acţiunii Catolice Iaşi şi membri ai Asociaţiei Românilor Uniţi, Greco-Catolici (AGRU), care sunt implicaţi la nivel parohial sau diecezan în activităţi sau proiecte privind sectorul adulţi şi problematica familiilor.

Cursul a fost organizat prin două conferinţe în dimineaţa zilei de sâmbătă: „ A educa în familie. A educa în familia Acţiunii Catolice” (psiholog Oana Tuduce, preşedinta ACRO) şi „Transmiterea credinţei prin familie” (pr. Pablo Guerrero SJ, provincial al Societăţii lui Isus din România). Conţinutul conferinţelor a fost aprofundat în atelierele din după-amiaza zilei de sâmbătă. Cursul va sta la baza unor materiale formative pentru sectorul adulţi al Acţiunii Catolice din România.

Pe lângă momentele liturgice şi formative participanţii au făcut o vizită la vechiul sanctuar greco-catolic de la Prislop, amintind marile figuri de Episcopi şi călugări bazilieni mărturisitori ai credinţei în secolul al XX-lea.

Cursul s-a încheiat cu participarea la Sfânta Liturghie  a comunităţii locale în Parohia „Imaculata” din Deva

 

 

[altpwa user=actiunea.catolica.ro album=CursDeFormarePentruResponsabiliiAdultiDinActiuneaCatolica]

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *