Marşul tăcerii – sâmbătă – 28 mai 2016, ora 11, Catedrala Sfantul Iosif

Asociatia Familiilor Catolice “Vladimir Ghika” impreuna cu AGRU Bucuresti va invita pe toti cetatenii, locuitori din Bucuresti sau vizitatori, care va pasa de ce se intampla in acest oras si nu sunteti indiferenti fata de cladirile monument istoric, obiective culturale de seama ale acestui oras, la un mars al tacerii sambata 28 mai 2016.

Marsul va incepe la ora 11 de la Catedrala Sfantul Iosif si va merge pana in Piata Universitatii. Nu cerem privilegii, cerem aplicarea deciziilor judecatoresti irevocabile care au stabilit ca Primarul Capitalei trebuie sa demoleze Cathedral Plaza şi să readucă terenul la destinaţia iniţială, aceea de parc!!!

Prin acest marş dorim sa transmitem un semnal puternic societatii in care traim.

Însăşi Primăria Municipiului Bucureşti a tergiversat punerea în aplicare a deciziei de demontare, prin procese inutile – pe banii bucureştenilor!!! – pe care le-a pierdut. PMB este obligată definitiv de instanţe să demonteze clădirea ilegală. Autorităţile trebuie să pună în aplicare Legea!

Prin tăcerea din timpul marşului atragem atenţia societăţii româneşti asupra tăcerii complice a autorităţilor în faţa seriei de ilegalităţi de la Cathedral Plaza – un caz devenit emblematic pentru corupţia şi ilegalităţile din România.

Marşul este o acţiune a cetăţenilor catolici – plătitori de taxe, care au nu numai obligaţii dar şi drepturi. Catedrala este a noastră, a comunităţii catolice. Chiar dacă suntem o minoritate, şi pentru noi trebuie să se aplice Legea. Mergem în Piaţa Universităţii, devenită loc de protest social, pentru a atrage atenţia că principiul dreptăţii, echităţii, al libertăţii religioase, etc pentru care atâţia şi-au dat viaţa în decembrie 1989, trebuie aplicat şi pentru comunitatea catolică.

Prin acest marș luăm atitudine în faţa societăţii. Ieşim în stradă – în mod paşnic şi pacific – pentru că nu mai acceptăm indiferenţa, corupţia, minciuna şi şmecheria din aparatul administrativ şi politic. Vrem ca Legea să fie respectată şi aplicată şi pentru Catedrala Sf. Iosif.

Co-organizatori ai Marsului Tacerii: AGRU Bucuresti

afis-mars-a3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *