TIMP de așteptare și bucurie – webinar formativ

Luni, 22 noiembrie 2021, pe platforma ZOOM a avut loc un webinar formativ adresat adulților din Acțiunea Catolică și nu numai o întâlnire, cu  tema: „TIMP de așteptare și bucurie – Pregătire pentru Postul Nașterii Domnului/Advent”. Peste 40 de persoane au ales să petreacă un timp de calitate, membrii Consiliului Director ACRO, președinți ai asociațiilor locale, membri din grupurile de Acțiune Catolică și multe alte persoane.

Întâlnirea a început cu o rugăciune pregătită de părintele Cristian Langa, asistent spiritual național sectorul adulți, care ne-a invitat ca asemenea Mariei care l-a așteptat pe fiul său Isus în tăcere și în rugăciune, să fim vigilenți pentru a merge la întâlnirea cu Cristos, cu lămpile noastre aprinse. Apoi participanții au primit salutul Codruței Fernea, președinte al Acțiunii Catolice din România și al părintelui Felix Roca, asistent spiritual general.

Momentul formativ a fost susținut de părintele Coriolan Mureșan, responsabil cu pastorația greco-catolicilor de limba română și a romano- catolicilor italieni din Dublin și asistent spiritual național sector adulți ACRO în perioada 2007-2013.

Părintele a prezentat șapte pași pe care să-i parcurgem pentru a ne pregăti în acest Post al Nașterii Domnului/Advent pentru a-l primi cu bucurie în inimile noastre pe Pruncul Isus. Fiecare pas/timp avea ca provocare și o întrebare care să ne ajute să aprofundăm, astfel 

  • timp de convertire – Ce avem de schimbat în viața noastră?
  • timp de așteptare – Ce așteaptă Dumnezeu de la noi?
  • timp de vindecare – De ce simțim nevoia să ne vindecăm?
  • timp de renunțare – La ce trebuie să renunțăm, pe termen lung sau chiar de tot?
  • timp de rugăciune – Să redescoperim rugăciunea, vecernia, Rozariul viu, etc,
  • timp de caritate – Pe cine trebuie să ajutam mai mult în viața noastră?
  • timp de bucurie – Trăim o viață de bucurie, răspândim Evanghelia cu bucurie?

A fost un timp de discuții în grupuri, apoi de împărtășire. De acum, rămâne ca, pe parcursul acestui post/advent fiecare să își amintească de acești timpi și să găsească răspunsuri la întrebările de mai sus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *