Vara aceasta ACRO e la IAŞI!

Iată-ne intraţi deja în vara anului 2012, o vară care nouă la nivel asociativ ne dă posibilitatea să trăim două evenimente importante, Întâlnirea Tinerilor Catolici şi a VI-a Adunare Generală a FIAC.

După cum ştiţi dimensiunea pe care ne-am propus să o experimentăm în anul asociativ în curs este „eclezialitatea”. Nu am fi putut avea alte ocazii mai bune de trăit această dimensiune, decât Întâlnirea Tinerilor din Biserica Catolică, pentru nivelul naţional, şi întâlnirea delegaţiilor de acţiune catolică din întreaga lume în cadrul Adunării Generale a FIAC, pentru nivelul internaţional.

Vom participa la Iaşi, la INTC împreună cu grupurile noastre diecezane/eparhiale şi vom avea posibilitatea să ne reîntâlnim cu tinerii catolici din întreaga ţară pentru a ne „bucura în Domnul” alături de păstorii Bisericii noastre. Dar această întâlnire va oferi şi pentru noi, cei din ACRO, oportunitatea reîntâlnirii în cadrul atelierului realizat de sectorul tineri şi copii ale ACRO, sâmbătă, 28 iulie orele 15.30 (vom reveni cu detalii despre locul desfăşurării), în care vom împărtăşi celorlalţi bucuria noastră, şi a altor tineri din lume, de a fi în AC. Vă aşteptăm să ţesem împreună momente de neuitat, care ne vor uni şi mai mult în pofida distanţelor geografice şi le vom împărtăşi apoi cu entuziasm în asociaţiile noastre locale.

După ce vom fi experimentat „eclezialitatea” la nivelul Bisericii naţionale, ne vom deschide orizonturile spre Biserica Universală şi vom experimenta dimensiunea „eclezialitaţii” împreună cu delegaţiile Acţiunilor Catolice din peste 25 de ţări (Argentina, Burundi, Kenya, Peru, Mexic, Venezuela, Myanmar, China, India, Uganda, Rwanda, Bulgaria, Ucraina, Rep. Moldova, Spania, Italia, Polonia) în cadrul Adunării Generale a FIAC, de la Iaşi din 22-26 august.

Prin momentele de formare, de rugăciune, de pelerinaj, de voie bună, ne vom cunoaşte mai bine, vom descoperi oameni şi locuri noi, tradiţii culturale şi liturgice, şi nu în ultimul rând ne vom simţi parte din marea familie a AC, tineri şi adulţi, laici şi preoţi conştienţi de o coresponsabilitate eclezială şi socială .

Ţara noastră găzduieşte pentru prima oară un astfel de eveniment, de aceea dorim să oferim cât mai multor membrii ai asociaţiilor din ACRO posibilitatea de a participa la această întâlnire pentru ca mai apoi să se întoarcă în asociaţiile lor şi să se simtă încurajaţi în misiunea lor de „ apostoli, în lume trimişi”.

Liturghia de închidere de Duminică se doreşte a fi un moment de întâlnire al delegaţiilor FIAC cu AC locală, tocmai de aceea este prevăzută participarea unui număr mai mare al delegaţiilor ACRO, prânzul fiind luat împreună cu toţi participanţii. Vă aşteptăm aşadar să luaţi parte la întregul eveniment sau la Liturghia finală a întâlnirii.

În speranţa că agenda voastră asociativă deja cuprinde aceste două evenimente, nu ne rămâne decât să ne dăm întâlnire la Iaşi.

Aşadar nu uitaţi: vara aceasta suntem la IAŞI!

Oana Tuduce
preşedinte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *