Sub motto-ul “Fideli adevărului în iubire, să creştem în toate” (Ef 4, 15) şi având ca temă “Comunicarea pastorală”, în perioada 17-19 martie 2006 a avut loc la la Casa “Don Orione” din Iaşi, un “Weekend de comunicare”, activitate organizată de Federaţia Română Acţiunea Catolică (FRAC). Întâlnirea a reunit patruzeci de reprezentanţi ai asociaţiilor cu formă de acţiune catolica din următoarele centre din ţară: Acţiunea Catolică “Sfântul Iosif” din Dieceza de Iaşi, Asociaţia Generală a Românilor Uniţi – AGRU Mitropolitan, Asociaţia Tineretului Român Unit – ASTRU din Blaj, Cluj şi Oradea.
Ca scop al activităţii s-a urmărit formarea responsabililor eparhiali/diecezani în dobândirea de abilităţi de comunicare, prin transmiterea unui minim de instrumente în lucrul cu copiii, tinerii si adulţii, aprofundarea cunoştinţelor despre tehnici de animare în grup, precum şi conştientizarea apartenenţei la F.R.A.C. a membrilor asociaţiilor fondatoare. “Weekend-ul de comunicare” s-a deschis cu o Sfântă Liturghie prezidată de PS Aurel Percă, Episcop auxiliar al Diecezei de Iaşi, alături de asistenţii spirituali ai asociaţiilor participante. A urmat apoi un program cu jocuri de cunoaştere şi de comunicare.
Ziua de sâmbătă a debutat cu Sfânta Liturghie celebrată în ritul bizantin, după care a avut loc o primă relatare pe tema întâlnirii. Pr. Angel Zareczki din Baia Mare a vorbit despre “Rolul comunicării, reguli de comunicare şi importanţa lor în relaţiile inter-umane; viaţa în Biserică şi comunicarea”. Au urmat laboratoarele de discuţii, în care s-au aprofundat relaţiile ce se pot stabili în cadrul unui grup de acţiune catolică. S-a vorbit despre comunicarea dintre diferitele generaţii de vârstă, despre relaţiile dintre grup şi asistentul spiritual, dintre grup şi lider, precum şi despre relaţiile dintre grupuri diferite. După-amiază, “Comunicarea pastorală” a fost prezentată de pr. Tiziano Baracco de la salezienii “Don Bosco” din Bacău. Grupurile de discuţii s-au desfăşurat pe sectoare de activitate (copii, tineri, adulţi, asistenţi spirituali) şi au analizat diferitele aspecte ale problemelor de comunicare existente în cadrul grupurilor.
Momentul cultural-recreativ al întâlnirii s-a concretizat prin vizionarea filmului “Terminalul” care tratează, de asemenea, problema comunicării, dar şi prin vizite la Institutul Teologic Romano-Catolic “Sfântul Iosif”, Bojdeuca lui Ion Creangă şi parcul Copou. Ziua de duminică a cuprins evaluarea şi concluziile întâlnirii, activitatea încheindu-se cu o Sfântă Liturghie prezidată de PS Petru Gherghel, în Catedrala “Sfânta Fecioară Maria, Regina”, din Iaşi. (Ştirea reproduce materialul final al întâlnirii)