FIAC tineri lansează inițiativa: „Invită-ți episcopul!”

Începând cu timpul Adventului 2017, Sectorul tineri (Coordinamento giovani) al Forumului Internațional al Acțiunii Catolice lansează inițiativa: „Invită-ți episcopul!”, o modalitate simplă și concretă de a ne pregăti pentru Sinod episcopilor din 2018.

Vrem ca grupurile de tineri din Acțiunea Catolică din toată lumea să găsească ocazii de a se întâlni cu păstorii lor, pentru a se cunoaște, a se confrunta și a aduce în/îmbogăți viața Bisericilor noastre locale cu visurile, fricile, experiențele și punctele de vedere ale tuturor tinerilor.

Să facem primul pas pentru ca episcopii noștri să ne cunoască mai bine pe noi, dar și pe ceilalți tineri care sunt departe de credință și nu se regăsesc în nicio activitate a bisericii. Lăsăm spațiu creativității voastre pentru a contura aceste ocazii: putem să îi invităm pe episcopii noștri la o întâlnire sau la o activitate a grupului parohial, dar și la o agapă /cină împreună/aperitiv sau la un moment cultural, sportiv sau într-un loc de întâlnire al tinerilor din afara parohiei. Ceea ce contează cel mai mult este scopul/finalitatea întâlnirii.

Ca tineri ai Acțiunii Catolice, împreună cu asistenții noștri spirituali, suntem siguri că Sinodul episcopilor din 2018, așa cum a subliniat Papa Francisc în scrisoarea din 13 ianuarie (Faceţi să se audă strigătul vostru, lăsaţi-l să răsune în comunităţi şi faceţi să ajungă la păstori), va crea contexte în care păstorii îi vor asculta pe tineri: vrem să ajutăm și noi la conectarea, punerea în comun și crearea experiențelor de întâlnire și dialog dintre tineri și episcopii noștri.

Acum nu ne rămâne altceva decât să vă urăm… Invită-ți episcopul!

Și noi vom împărtăși toate experiențele pe care le vom trăi de la Advent și până la Sinod!

Michele, Luisa și pr. Tony Responsabilii ai Sectorului Tineri din cadrul Forumului Internațional al Acțiunii Catolice

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.