Adunarea generală a Acțiunii Catolice din întreaga lume

În atenţia membrilor şi a asistenţilor spirituali ale asociaţiilor de Acţiune Catolică 

Dragii noştri,

Ne mai despart puţine zile de Adunarea Generală FIAC, marele eveniment pe care Dieceza de Iaşi îl va găzdui în perioada 22-26 august şi care va fi organizat de Forumul Internaţional al Acţiunii Catolice (FIAC) în colaborare cu Acţiunea Catolică din România (ACRO).

Până în momentul de faţă, s-au înscris 158 de participanţi, din 30 de ţări ale lumii. Participanţii din Africa şi Asia încă se află în etapa de obţinere a vizelor pentru România şi Italia, un proces deloc uşor. Pregătirile pentru diversele momente ale întâlnirii sunt în plină desfăşurare.

Din România vor participa 40 de persoane, dintre care 20 sunt membri ai Consiliului Naţional ACRO, implicaţi direct în organizarea evenimentului.

Este pentru prima oară când un eveniment cu o astfel de anvergură se desfăşoară în ţara noastră, în colaborare cu Acțiunea Catolică din România. Pentru reuşita acestui eveniment, pe lângă soluţionarea aspectelor organizatorice, mai este nevoie de rugăciuni. De aceea, invităm toţi membrii asociaţiilor catolice din ACRO şi pe asistenţii acestora să ni se alăture în rugăciune pe parcursul pregătirii acestui eveniment.

Ne încredinţăm şi rugăciunilor Episcopilor noştri, care, în calitatea lor de păstori ai Bisericii, sunt cei mai apropiaţi de orice Acţiune Catolică. Ne dorim ca această întâlnire să aducă roade în viaţa Diecezelor şi Eparhiilor Bisericii Catolice din România.

O rugăm pe Sfânta Fecioară Maria, patroana Acţiunii Catolice mondiale şi pe toţi sfinţii Acţiunii Catolice, să ne asiste în această misiune de apostolat şi să ne ajute ca, prin ea, să facem cunoscut Cuvântul Evangheliei lui Cristos, spre binele întregii noastre Biserici Catolice.

 

Oana Tuduce                                               Pr. Felix Roca

Președinte                                           Asistent spiritual general 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *