Consiliul Naţional ACRO 2007

În perioada 18-20 mai 2007, la Manastirea Carmelitana de la Luncani a avut loc al treilea Consiliu National al Actiunii Catolice din România (ACRO), reunit sub motto-ul „Va îndemn sa va comportati în mod vrednic de chemarea pe care ati primit-o” (cf. Ef 4,1). La aceasta întâlnire au participat 31 de reprezentanti ai structurilor de conducere ale asociatiilorfondatoare ACRO: Actiunea Catolica Iasi, ASTRU Cluj, ASTRU Blaj, ASTRU Oradea, AGRU Mitropolitan.

Ordinea de zi a Consiliului National a cuprins elaborarea proiectului formativ la nivel national, elaborarea planului de activitati pentru urmatorul trieniu si probleme diverse. Totodata a avut loc si prima reuniune a echipelor nationale ale Actiunii Catolice din România pentru fiecare sector de vârsta (copii, tineri si adulti). Echipele sunt formate dinlaici, având alaturi asistenti spirituali si au ca obiectiv elaborarea unui itinerar formativ si a unor instrumente de lucru la nivel national.Întâlnirea de la Luncani a fost prima activitate a federatiei, dupa recunoasterea si aprobarea sa de catre Conferinta Episcopala Româna din 14 mai 2007.

A fost o întâlnire intensa de lucru, care a venit în continuarea activitatii formative din martie de la Oradea si a avut ca roade bazele a ceea ce presupune un proiect formativ, cuorientarile specifice sectoarelor de vârsta. Totodata a fost stabilita procedura prin care asociatiile cu forma de actiune catolica pot adera la Federatie. 

Dimensiunea spirituala a Consiliului National a fost conturata de spatiul de reculegere si rugaciune specific carmelitan. Sfintele Liturghii în ritul latin si bizantin, momentele derugaciune realizate în comun au contribuit la unitatea si coeziunea grupului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *