Invitație la conferința „Despre adevăr, credință și modele de angajare politică (exemplul Corneliu Coposu)”

În ziua de 24 ianuarie 2020, în Aula „Fericitul Anton Durcovici” a Catedralei „Sf. Fecioară Maria, Regină” din Iași, începând cu ora 16.00, va avea loc conferința  „Despre adevăr, credință și modele de angajare politică (exemplul Corneliu Coposu)” susținută de dl. Ion-Andrei Gherasim, președinte executiv al Fundației Corneliu Coposu și secretar personal al marelui om politic.

Conferința, urmată și de o dezbatere, are loc în cadrul Adunării Generale a Acțiunii Catolice din România, ce se va desfășura la Iași în perioada 23 – 26 ianuarie a.c., și dorește să marcheze totodată Ziua Unirii Principatelor Române.

***

Ion-Andrei Gherasim este președinte executiv al Fundației Corneliu Coposu. S-a născut la Cluj în ziua de 26 martie 1970. La puțin timp după evenimentele de la sfârșitul anului 1989, mai precis în ziua de 26 decembrie 1989, a devenit șeful de cabinet și secretar personal al președintelui PNȚCD, Corneliu Coposu. Între anii 1991-1995 a urmat studiile la „Institut d’Etudes Politiques” din Grenoble. S-a întors în țară definitiv în iunie 1995, când a redevenit șeful de cabinet al Seniorului Coposu până la data de 11 noiembrie 1995. A fost, de fapt, primul și ultimul șef de cabinet al marelui om politic. În perioada 1996-2000 a fost membru al Camerei Deputaților.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *