Maria-Cristina Șona – noul secretar general ACRO

În cursul lunii octombrie 2021, Consiliul Director ACRO a desemnat-o pe d-șoara Maria- Cristina Șona ca și secretar general al Acțiunii Catolice din România.

Maria – Cristina Șona este greco-catolică, născută la Câmpia Turzii în Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș. A studiat la Cluj-Napoca și are licență în Relații Internaționale și Studii Europene. A fost implicată în diferite activități de voluntariat și a fost implicată în coordonarea campaniei pro-life 40 de zile pentru viață din Cluj-Napoca. În prezent lucrează ca și referent într-o companie de leasing.

Cum te-ai descrie într-o propoziție?
Sunt o fire entuziastă, implicată în ceea ce fac și îmi place să descopăr lucruri noi.

Versetul biblic preferat:
“Tot ce vreți ca oamenii să facă pentru voi, faceți și voi pentru ei.” (Matei 7:12)

Valori personale:
Empatie, integritate, inițiativă, încurajarea,

Care este parcursul tău de credință?
Parcursul meul de credință este unul presărat cu multe momente de bucurie dar și multe provocări. Deși botezată, am revenit în biserică acum 8 ani. De atunci, cu fiecare an care trece rămân fascinată de modul în care Dumnezeu îmi călăuzește viața. Misiunea pentru mine a fost o piatră de zidire a credinței. Am fost implicată 5 ani în activitatea pro viață. Ideea că suntem chemați să folosim tot ceea ce avem pentru a duce Vestea cea bună mai departe este cu adevărat o aventură în care am văzut multe miracole.

Ce te-a motivat să îți dorești să faci voluntariat în cadrul Bisericii și să aplici pentru poziția de secretar general în cadrul Acțiunii Catolice din România?

Mă bucur foarte mult că mi s-a oferit această oportunitate de a face voluntariat în Biserică sau mai degrabă misiune, cum o privesc eu. Biserica pentru mine este un loc de refugiu dar și unul unde găsesc mereu Reperul. Din acest motiv îmi doresc să contribui mai departe la îndeplinirea scopului pentru care Isus a întemeiat Biserica și bineînțeles, îmi doresc să văd laici care descoperă bogăția și misiunea pe care am primit-o în Biserica prin botez.

La început de drum, cum vezi misiunea care ți-a fost încredințată?
O văd ca pe o adevărată provocare în a dărui mai departe cel puțin cât am primit eu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *