O familie din AC România în delegația internațională a Acțiunii Catiloce la a X-a Întâlnire Mondială a Familiilor

Familia Adriana & Nicolae Mardare face parte din delegația Forumului International al Acțiunii Catolice (FIAC) la cea de-a X-a Întâlnire Mondială a Familiilor care are loc la Roma în aceste zile (22-26 iunie 2022).

Delegația FIAC: Italia, Argentina, Burundi, Spania și Romania

Evenimentul a debutat ieri seară în Aula Paul al VI-lea din Vatican, cu un Festival al Familiilor, programul fiind compus din muzică și mărturii oferite de cinci familii din Italia, Congo, și Ucraina. Sfântul Părinte a participat la eveniment și a adresat un mesaj celor prezenți dar și tuturor familiilor reuniune din diecezele și eparhiile din lume: “Dragi prieteni, fiecare dintre familiile voastre are o misiune de îndeplinit în lume, o mărturie de dat. Lăsați-vă transformați de El, pentru ca și voi să transformați lumea și să o faceți „acasă” pentru cei care au nevoie să fie primiți, pentru cei care au nevoie să-L întâlnească pe Cristos și să se simtă iubiți.”

La finalul serii, o parte din familiile din România prezente la eveniment alături de PS Jozsef Csaba Pal, președintele Comisiei pentru Familie a C.E.R. s-au reunit pentru o fotografie de grup.

Programul evenimentului de azi a cuprins Sfânta Liturghie în Basilica Sfântul Petru și diverse conferințe care se desfășoară sub tema “Biserica Domestică și Sinodalitatea” și poate fi urmărit (o parte din acesta) pe canalele media ale Vaticanului. www.romefamily2022.com

————————–

Adriana Mardare este vicepreședintele național al Acțiunii Catolice din România pentru sectorul adulți și face parte din Dieceza de Iași.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *